O23 2A/2B: Zege Forum Sport op sv Den Hoorn, VELO gelijk in uitduel bij Quick

In 2A speelde RKAVV een prima duel tegen Legmeervogels en bezet nu de vierde plaats. Forum Sport was een maatje te groot voor sv Den Hoorn. Graaf Willem II VAC wacht nog op de eerste punten en Quick en VELO kwamen een gelijkspel overeen.

Tekst: Roland van der Linden

O23 2e divisie A

RKAVV O23 – Legmeervogels O23

In Leidschendam deed RKAVV goede zaken tegen Legmeervogels. Het duel eindigde in een 2-0 overwinning waardoor de thuisploeg goed blijft meedraaien met de bovenste ploegen.

O23 2e divisie B

Graaf Willem II VAC O23 TOGB O23

De thuisploeg kon ook haar derde duel niet in winst omzetten. TOGB opende na drie minuten al de score. Graaf Willem II VAC kwam met vijftien minuten op de klok op gelijke hoogte na een treffer van Rein Langerak. Pas in de tweede helft konden bezoekers de wedstrijd in haar voordeel beslissen: 1-3.

Forum Sport O23 – sv Den Hoorn O23

De Voorburgers openden sterk en kwamen na negen minuten spelen al op 1-0. Uit een fraaie assist van Naser Dadi scoorde spits Emir Kurt de 1-0. De ploeg van trainer Rodny Caster bleef domineren maar sv Den Hoorn hield stand. In het tweede bedrijf startte sv Den Hoorn met veel druk op de verdediging van Forum Sport, maar kon niet echt kansen creëren. Na een kwartier gaf centrale verdediger Younes Boutkabout een pass op maat op Ayoub El Yaagoubi, die zeer fraai afrondde: 2-0. Even later krulde El Yaagoubi uit een hoekschop de bal de kruising in en stond het 3-0. Het werd uiteindelijk 4-0. Yassin Morabit gaf een strakke voorzet op Emir Kurt die het slotakkoord voor zijn rekening nam.

Quick (H) O23 – VELO O23

In een gelijk opgaande eerste helft was het veel aftasten probeerden beide teams de bovenliggende partij te worden. Doelpunten bleven uit, waardoor de rust dan ook met een 0-0 stand op het bord werd bereikt. Na de thee drong Quick drong veel meer aan en creëerde af en toe een goede kans. De bal ging er echter niet in mede dankzij VELO-sluitpost Jaimy Eicher. Halverwege de tweede helft kon de thuisploeg dan toch de score te openen. Quick leek door te drukken, maar VELO toonde veel strijd en kon zich op het einde van de wedstrijd naast de Quick schieten. Tjoeman Chang (foto) zorgde voor de 1-1. Twee minuten later leek Chang opnieuw op weg naar een treffer, maar dit mislukte. Het duel eindigde terecht in een gelijkspel.

 

Lees verder