Groep 1 poule 6: Wippolder bekert door na winst op Alexandria’66

Op een druilige zaterdagmiddag speelde Wippolder de derde bekerwedstrijd. Na de 5-1 overwinning op Neptunes en het 1-1 gelijkspel van vorige week moest er aangetreden worden tegen het Rotterdamse Alexandria ‘66.

Foto’s: Perry Biemans (SportSnap.nl)

Al vroeg in de wedstrijd lieten de bezoekers zien over een paar behendige spelers te beschikken. Wippolder kwam pas na een minuut of tien meer in spel voor en liet daarna zien een aantal puike aanvallen op de mat te kunnen leggen. Zonder de deze zaterdag door blessures afwezigen Uythof, Muller, Venema en Spaans liet de ploeg van trainer Mark Moen zien een solide voorbereiding te draaien deze zomer.

Steekbal

Na een stroeve start was het good-old Jordy Krassenburg die met een steekbal Berto de Vree in stelling bracht. De Vree is goed op dreef deze voorbereiding en schoot in de elfde minuut onberispelijk binnen: 1-0. Het spel golfde wat op en neer, de bezoekers kregen enkele kleine mogelijkheden, maar de verdediging en doelman Koen Buijze van Wippolder stonden goed. Na zo’n half uur spelen was het Wippolder dat de score verdubbelde. Doelpuntenmaker Berto de Vree gaf ditmaal een steekbal op de jonge Luuk Dill en ook hij aarzelde niet en schoot goed raak: 2-0. Zo’n vijf minuten na deze treffer gooide Wippolder de wedstrijd in het bekende slot door ook een derde doelpunt te maken voor de rust. Krassenburg ging goed door en werd in het strafschopgebied gevloerd. Scheidsrechter Parmessar aarzelde niet en legde de bal op de stip. Noah Biemans ging achter de bal staan en schoot hard in: 3-0.

Na rust probeerde Alexandria’66 nog wel iets terug te doen. Met enkele wissels aan beide kanten werden er nog enkele aanvallen opgezet, maar dit resulteerde voor de Rotterdammers niet in een doelpunt. Wippolder ging wel door en na een goede opzet van Berto de Vree en combinatie met Quinten Hellemons kon De Vree ook zijn tweede van de middag maken: 4-0. Na een uur spelen werd diezelfde De Vree onderuitgehaald binnen de zestien meter en wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip. Ditmaal was het Quinten Hellemons die achter de bal ging staan en het leer hard inschoot: 5-0. Wippolder gaat door in de beker en kan zich op gaan maken voor de eerste competitiewedstrijd volgende week. Uit in Den Hoorn zal er direct afgetrapt worden in een derby en kan bezien worden hoe de ploegen ervoor staan na deze eerste paar bekerwedstrijden.

 

Lees verder