Zaalvoetbal: Trainersduo Havermans en Mohammad ziet zvv Den Haag-vrouwen na rust excelleren

Het ontbrak de Haagse ploeg in de eerste part van de eerste thuiswedstrijd aan de nodige handelingssnelheid, accuratesse en bovenal gretigheid. In tegenstelling tot zvv Middelburg leek de thuisploeg wat apathisch en soms ook ongeconcentreerd. Ook ging het heel nonchalant om met de legio kansen na de mooie openingstreffer van Sabrina Pufflijk.

Tekst: Ulis van Maanen

Het bleef (te) lang 1-0, waardoor de ‘Zeeuwse meisjes’ zelf ook voldoende kansen creëerden en kansen kregen en gevaarlijk werden. Het was aan de (wederom) uitblinkende Haagse goalie Lisa Franken te danken, dat zvv Middelburg onder leiding van toptalent Esmee van den Berge niet snel langszij kwam. Met de schamele 1-0 voorsprong werd met wat chagrijn de kleedkamers opgezocht.

Donderspeech

Het was dan ook headcoach René Havermans die een donderspeech losliet in de catacomben. Een veel gretiger zvv Den Haag liet in de tweede helft eindelijk haar tanden zien. De soms vloeiend ogende combinaties en kansen werden eindelijk succesvol afgerond. zvv Middelburg kon het hoge tempo niet meer bijbenen. De Haagse ploeg liep dan ook snel uit naar een ruime zevenklapper (7-1) door twee doelpunten van Priscilla de Vos, eenmaal Lara Notenboom, de tweede van Sabrina Pufflijk en ook Larissa Boerenstam trof twee keer het Zeeuwse doel. René Havermans en Kamran Mohammad (foto) waren dan ook tevreden over het behaalde resultaat, maar niet over het vertoonde spel in met name de eerste helft. De drie punten zijn binnen. Dat dan weer wel!

Volgende week wacht een tegenstander van een zwaarder kaliber. Dan zal gretigheid vanaf de start van de wedstrijd de corebusiness moeten zijn van de winnende ploeg uit de hofstad!

Lees verder