Zaalvoetbal: FC Westland vecht zich naar zege tegen zvv Den Haag

De zaalvoetballers van FC Westland wonnen de eerste derby dit seizoen. In de Sportcampus in het Zuiderpark werd er, na een 4-2 achterstand bij rust, in de tweede helft aan Westlandse zijde nog een tandje bijgezet, waardoor uiteindelijk met 4-5 gewonnen werd.

Tekst: Peter Botman     |        Foto’s: Alex Pronk

Het was alweer veel seizoenen geleden dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. zvv Den Haag, uit de Eredivisie gedegradeerd, treft dit seizoen dus weer FC Westland op eerste divisie niveau. Beide ploegen zijn het seizoen goed begonnen, allebei wonnen ze hun landelijke bekerwedstrijd en ook de seizoensouverture leverde drie punten op. Wedstrijden waar de spelers elkaar door en door kennen zorgen voor hartstochtelijke derby’s en daar was ook vrijdagavond in de Topsporthal in het Zuiderpark volop sprake van. Het massaal opgekomen publiek werd dan ook op alle fronten vermaakt en het arbitrale trio had de handen vol aan de wedstrijd en had problemen om alle administratie op orde te houden. Dit zorgde dan ook voor enkele lange, hinderlijke onderbrekingen. FC Westland kreeg de meeste kaarten, ook vanwege het feit dat arbiter De Jong de nieuwe KNVB-richtlijnen heel strikt uitvoerde.

zvv Den Haag nam een 2-0 voorsprong, vooral ook omdat het koelbloediger omging met de kansen. FC Westland kwam terug tot 2-1 en 3-2, maar zag het gaatje tot tweemaal toe weer vergroot worden binnen één minuut. De 4-2 viel in de zoemer van het rustsignaal. Na de pauze gaf FC Westland nog minder ruimte weg. Het keerpunt was een rode kaart aan de zijde van zvv Den Haag. FC Westland profiteerde optimaal van de twee minuten man-meer-situatie en kwam met de 4-3 weer terug in de wedstrijd. In zes zuivere speelminuten tijd keerde het wedstrijdbeeld volledig. De ploeg van coach Jeroen Blommaert raakte het spoor bijster en FC Westland-coach James Dhanai zag zijn ploeg middels twee goede combinaties, over meerdere schijven, de stand draaien naar 4-5. zvv Den Haag drong de laatste minuten volop aan om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Maar FC Westland overleefde een man-minder-situatie, na een rode kaart en zag keeper Barry Botman ook nog een tienmetertrap zijn doel uit ranselen, waardoor de eerste derby dit seizoen naar de Westlanders ging. Het publiek was de grote winnaar en het wordt een leuk seizoen voor de zaalvoetballiefhebbers. Wekelijks is er in de regio een zaalvoetbalwedstrijd op topniveau te bezoeken, daar FC Westland in sporthal Hoge Veld en zvv Den Haag in het Zuiderpark, meestentijds niet op dezelfde avond spelen.

Treffers

Voor FC Westland scoorde Aimen Said tweemaal. Annouar Attal Haoui , Yassine Irzi en Mounir Faloun maakten met allen één treffer de vijf vol. Voor zvv Den Haag scoorde Djamel Boerstra twee keer. Nawfal Boutkabout en Bill Odidi waren ook een keer succesvol.

Aanstaande vrijdag, 22 september, speelt FC Westland dan weer thuis, om 21.30 wordt er dan afgetrapt tegen HBSS in sporthal Hoge Veld in het Wateringse Veld. zvv Den Haag mag de wonden likken in Berkel-Enschot, waar hekkensluiter BE-79 wacht.

Lees verder