Die Haghe-trainer Marcel Koning: ,,Tot zaterdag was ik tevreden over de voorbereiding”

In de bekercompetitie ging eersteklasser Die Haghe zaterdag in Groep 1 poule 11 nipt onderuit bij sc Monster. Op sportpark Polanen werd het 1-0 voor de gastheren. Een tegenvaller voor Die Haghe en trainer Marcel Koning.

Tekst: Ton Beije           |     Foto’s HMA-Fotografie

,,We hebben een goede voorbereiding gehad”, weet Marcel Koning. ,,Tot zaterdag was ik tevreden. Ik hoop dat wij door die nederlaag bij sc Monster op scherp zijn gezet voor de eerste competitiewedstrijd.”

Na een 0-0 stand bij rust, moest Die Haghe na negentig minuten met een 1-0 nederlaag van het veld stappen. Jordi van Maanen was de maker van dat belangrijke doelpunt voor de Westlandse ploeg, dat dit seizoen gaat spelen in de tweede klasse. Ondanks de zege is sc Monster wel uitgeschakeld voor de bekercompetitie West II.

Trainer Koning had wel een oorzaak gevonden voor die krappe nederlaag. ,,Iedereen had een mindere dag om maar te zeggen. Dat heb je weleens als team, al hebben we zeker kansen gehad, maar die niet goed uitgespeeld.” Dus lang zal de ex-prof niet wakker liggen van deze tegenvaller. Het vizier gaat deze week op de competitiestart komende zaterdag. Die Haghe start op Ockenburgh tegen LFC, het voormalige FC Boshuizen.

,,Wij gaan deze week weer keihard werken en op dezelfde voet verder waar we mee bezig zijn om zo zaterdag de drie punten in eigen huis te houden”, aldus Marcel Koning. Afgelopen seizoen draaide Die Haghe lang mee in de kopgroep. En dat zou Koning ook de komende voetbaljaargang graag zien.

 

Lees verder