Zaalvoetbaloverzicht: Berkel en Stompwijk’92 in evenwicht, Multicult klopt Stanga

In de Topklasse B ging FC Westland 2 alsnog onderuit tegen Deltasport. Berkel en Stompwijk’92 speelden tegen elkaar gelijk en Zuid West DH was te sterk voor de studenten van Tutor. Coach Steven Poeran zag zijn Stanga verliezen van Multicult.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

1e divisie B

zvv Den Haag – FC Westland

Klik HIER voor een verslag van dit duel in de Topsporthal van Sportcampus Zuiderpark.

Opmerkelijk in de 1e divisie B wast het feit, dat HBSS in het Capelse sportcomplex Aquapelle vergeefs wachtte op tegenstander JCK/AISO, dat twee weken achter elkaar (beker en competitie) dik verloor van zvv Den Haag.

Topklasse B

Deltasport – FC Westland 2

Dit duel was geen best optreden van scheidsrechter Pedrag Obradovic, die regelmatig zijn eigen regels had. Er werden hier en daar overtredingen gemaakt waar een rode kaart getoond moest worden, maar de arbiter liet het spel gewoon doorgaan. Voor de rust scoorde Tutku Aygoren het openingsdoelpunt namens de thuisploeg: 1-0. Snel na rust verdubbelde Oguzhan Demirel de score naar 2–0. Door hoge druk van FC Westland werd een speler van die ploeg na een snelle counter zodanig neergelegd, dat hij even uit de wedstrijd moest maar scheidsrechter Pedrag Obradovic liet het spel gewoon doorgaan.

Even later veroverde James Dhanai bal en bediende Denylson Voorn, die na een zeer mooie actie de aansluitingstreffer maakte: 2–1. Niet lang daarna zette wederom aanvoerder James Dhanai aan de linkerkant twee spelers op het verkeerde been en legde de bal terug op Redouan Zayzaou, die doelman Sheryvano Sewambar voor de tweede maal kansloos liet: 2–2.  Eén minuut voor tijd wist Deltasport, via Jermain Sewambar, alsnog de overwinning te pakken door de Westlandse doelman Gio Muyden voor de derde keer de gang naar het net te laten maken: 3-2.

Berkel – Stompwijk’92

In de eerste competitiewedstrijd van Stompwijk’92 werd in de Vermeulen sporthal gespeeld tegen het altijd lastige Berkel. De ploegen bleken aan elkaar gewaagd en er werden kansen aan beide kanten gecreëerd. Stompwijk’92 kwam echter op 0-1 door een mooi doelpunt van Dick van der Salm. Iets later maakte Berkel, via Bart van den Dool, er weer 1-1 van. Voor rust toonde Lars van Santen zich efficiënt voor het doel. Door zijn twee doelpunten ging Stompwijk’92 rusten met een 1-3 voorsprong.

In de tweede helft drong Berkel meer aan en ook nu kregen beide teams weer kansen. Berkel kwam goed weg door in de laatste seconden de gelijkmaker te produceren en de wedstrijd eindigde daarmee in 3-3. Beide doelpunten werden gescoord door Roy Visser.

Tutor – Zuid West DH

In Sporthal X van TU Delft won Zuid West DH, na een ruststand 1–4, met 3–5 van de Delftse Studenten. Namens Zuid West DH was Mohammed Matoug de grote man, hij scoorde maar liefst drie doelpunten. De overige twee doelpunten kwamen van Redouan Azougagh en Abdellah Zoulali. Voor de equipe van de Portugese coach Nuno Perreira scoorden Ingmar Boshuizen (1-1) en Fedor Perelaer (2-4). Oscar Farrando maakte namens Tutor het laatste doelpunt van de wedstrijd: 3–5.

Multicult – Stanga

Voor coach Steven Poeran van het gepromoveerde Stanga, was het geen leuke start van het seizoen. Vorige week had Stanga niet genoeg spelers om te starten met de KNVB-bekercompetitie, terwijl dit wel vooraf aan de KNVB was doorgegeven. Op voetbal.nl staat ‘geen pasjes voor Stanga’ wat niet de juiste reden is.

Van Multicult, met nieuwe spelers, was de start erg goed te noemen. Vorige week was de jonge ploeg met 2–4 de baas over Semper Altius en nu won Multicult in de Breedtesporthal van Sportcampus Zuiderpark van Stanga. Na een ruststand van 2–1 werd het 5–4. Namens Multicult scoorden Efe Biyik (tweemaal), Ali Yildiz, Yusuf Yildiz en Ayoub Ajandaf. Voor Stanga wisten Roger Smees (2x), Ashwan Rajbalsing en John Poeran Multicult-doelman Nikan Zolghadry te passeren.

Eredivisie Vrouwen

zvv Den Haag – zvv Middelburg

Na het gelijkspel van vorige week tegen Os Lusitanos won zvv Den Haag ditmaal met 7-1 van zvv Middelburg. Klik HIER voor een verslag van dat duel.

 

 

 

Lees verder