Doelman Kilian Nikiema vervangt vanavond geblesseerde Hugo Wentges

ADO Den Haag moet – na de nipte winst afgelopen vrijdagavond bij FC Groningen – vanavond uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Trainer Darije Kalezic kan de komende maanden geen beroep doen op doelman Hugo Wentges. Hij wordt vanavond tussen de palen vervangen door Kilian Nikiema (foto), international van Burkina Faso.

Hugo Wentges liep in het duel tegen FC Groningen een knieblessure op en dat zag er na het duel niet best uit. Wentges zal geopereerd moeten worden en is dan voor een langere periode uit de roulatie. Ook vorig seizoen was hij door een blessure lange tijd uit de roulatie. Kilian Nikiema staat tegen FC Eindhoven voor de tweede maal in een competitiewedstrijd in het doel. Vorig seizoen was hij ook de doelman in het duel tegen FC Dordrecht, dat toen in 2-2 eindigde. Omdat derde doelman David van de Riet ook geblesseerd is, zal jeugddoelman Thijmen de Koning tegen FC Eindhoven als eerste wisselkeeper op de bank plaatsnemen. Omdat Wentges dus voor een langere periode niet beschikbaar is, is de kans groot dat ADO Den Haag gaat uitkijken naar nog een doelman.

Klas

Afgelopen vrijdag kon Kalezic geen beroep doen op Dhoraso Klas, omdat hij – na terugkomst van een interland voor Suriname – last had van een jetlag. De middenvelder is vanavond weer beschikbaar. De bal gaat vanavond om 20.00 uur rollen in het Jan Louwers Stadion.

Lees verder