Pieter van Veen (Vitesse Delft) ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Afgelopen vrijdagavond, tijdens de Algemene Ledenvergadering van Vitesse Delft mocht Pieter van Veen al uit handen van KNVB-ambassadeur Kees Wenneker de speld en oorkonde ontvangen behorende bij het Lidmaatschap van Verdienste van de KNVB. Tevens werd hem de Gouden Sportspeld van de gemeente Delft uitgereikt.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Moshe Amsalem

In verband met het 90-jarige bestaan van de Delftse club was het al een bijzondere ledenvergadering. Zaterdag was er het jubileumfeest op de club. Daar stond Pieter van Veen, op de tribune van Vitesse Delft, wederom in het zonnetje. Burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft was ook naar het sportpark Tanthof-Zuid gekomen. Zij had nog een verrassing in petto voor Van Veen.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft

De burgemeester liet op haar Twitter-account weten: ,,Ik heb bij Vitesse Delft Pieter van Veen een Koninklijke Onderscheiding (Ridder) mogen opspelden. Geweldig, wat één mens 40 jaar lang kan betekenen voor een vereniging. Grote klasse.”

Pieter van Veen is na zo’n lange periode teruggetreden als bestuurslid bij de Delftse club, waar hij vele functies heeft bekleed. Natuurlijk nam hij na het in ontvangst nemen van de onderscheiding zelf ook nog het woord.

Pieter van Veen in zijn dankwoord, ook vanaf de tribune
Lees verder