Plezier en passie staat voorop bij voetbalschool van Jergo Leijdekkers en Roger Smees

Achter de voetbalschool Goalsfootballacademy op het Sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg in Rijswijk staan twee bekende (oud) voetballers van RVC Celeritas. Roger Smees (40) en Jergo Leijdekkers (38) kennen elkaar al jaren en zijn voetbalvrienden voor het leven. Nu willen ze met de voetbalschool hun passie voor het spel overbrengen op jeugdspelers tot en met 18 jaar. Leijdekkers: “De basis van onze school is dat de spelertjes plezier beleven aan onze trainingen”.

Tekst: Peter Petit      |      Foto’s: Aad van der Knaap

Het staat Leijdekkers nog precies bij hoe het idee voor het oprichten van een voetbalschool begon. ,,Mijn oudste zoon trainde bij Roger toen hij trainer was bij Skilzz. Ik zag toen al dat Roger iets speciaals heeft als trainer, hij kan goed met de kinderen overweg, hij maakt ze echt beter, ik weet gewoon dat hij dat kan. Toen Roger vertrokken was bij Skilzz was hij van plan voor zichzelf te beginnen, maar dat kwam niet echt van de grond. Toen vroeg ik hem of we het misschien samen zouden kunnen doen, en van het één kwam het ander. Roger is nu al zo’n drie jaar bezig, maar officieel pas sinds 1 oktober 2022, de datum waarop wij staan ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Wij vinden het allebei superleuk om te doen. Wij hebben nu 42 spelertjes, maar willen uiteindelijk naar de honderd toe. Wij bieden trainingen aan op alle niveaus, wij delen de kinderen ook merendeels in op niveau en niet per se op leeftijd. Wij willen nu ook op de vrijdag jongere kindjes in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar training aanbieden, ook meisjes.”

Stootkussen

Leijdekkers: ,,Wij werken op onze voetbalschool met kleine groepjes, twee trainers op tien spelertjes die veel persoonlijke aandacht krijgen. Daarin onderscheiden wij ons van andere voetbalscholen waar vaak vijftig kinderen tegelijk op het veld staan met maar drie trainers. Leuk, maar dan kan je de kinderen niet echt die persoonlijke aandacht bieden, waar onze school juist om bekend staat. Roger en ik weten wat wij kunnen, wat wij de kinderen kunnen bieden, en tot nu toe zijn zowel spelertjes als ouders super enthousiast, en dat straalt ook op ons af, wij vinden het gewoon superleuk om te doen. Wij geven niet alleen de Wiel Coerver-techniektraining, hoewel dat wel een groot onderdeel van onze training is, maar we focussen ons vooral op het vergroten van het zelfvertrouwen van de kinderen. Dat zie je niet bij alle voetbalscholen terug, maar wij vinden dat echt een belangrijk onderdeel van onze training. Zo gebruiken wij tijdens de training een soort van stootkussen voor de schouderduw die ze dan echt vol moeten durven geven, dat zijn van die details die je bij andere voetbalscholen niet hebt, maar die wij vanuit onze ervaring zo goed mogelijk proberen over te brengen. Basis is het plezier en dat ze dan ook nog stiekem hard werken, hebben ze nog niet eens door. Plezier en passie zijn onze steekwoorden.”

RVC Celeritas

De voetbalschool heeft een samenwerkingsverband met RVC Celeritas, de club waar beiden aan het eind van hun rijke voetballoopbaan voor zijn uitgekomen, en waar Leijdekkers officieel nog geen afscheid van heeft genomen. Om de paar weken gaan Jergo en Roger een training verzorgen voor jeugdteams van deze vierdeklasser. Tevens is het de bedoeling dat beide trainers de hoofdcoach van het eerste elftal, Yasir Ahmead, gaan ondersteunen bij zijn trainingen. Overigens kunnen beide initiatiefnemers van de school nog wel een, liefst jonge, assistent-trainer gebruiken. De school is namelijk aan het groeien.

Lees verder