Michiel Kramer uit bij Studio Voetbal ongenoegen over supportershaat

Spelers worden regelmatig onheus bejegend door supporters. Een voorbeeld vorig seizoen was Steven Berghuis. Maar afgelopen zondag was Ajax-spits Brian Bobby de klos en werd racistisch bejegend na het duel tegen FC Twente. Voormalig ADO Den Haag-speler Michiel Kramer (foto) liet zondagavond bij Studio Voetbal weten, dat het de spuigaten uitloopt met beledigingen aan het adres van profvoetballers.

Kramer liet weten zich daar ernstig zorgen over te maken. ,,Wij worden als voetballer vaak in een rol geduwd van iemand met een voorbeeldfunctie, ook naar kinderen toe. Maar als er kinderen bij die bus staan om een handtekening te vragen van de spelers van Ajax en er staan vier of vijf volwassenen achter die je k-mongool, k-dit, k-dat noemen, dan is het een soort van normaal en moeten wij het maar weer accepteren”, liet hij weten in genoemd TV-programma.

Begrip

Er zou meer begrip voor de voetballers moeten zijn vindt Kramer. ,,Het is echt niet normaal en dit is al vrij lang aan de gang.” En doelend op het voorval van Berghuis vorig seizoen (die voor zijn slaande beweging twee duels langs de kant stond, zegt de huidige speler van RKC Waalwijk: ,,Ik snap wel wat Berghuis deed vorig jaar. Dit kan toch niet? Ik heb ook weleens dingen gedaan die misschien niet helemaal handig waren, maar het is wel te begrijpen. De dingen die naar ons geroepen worden, dat slaat natuurlijk helemaal nergens meer op. Als dat niet aangepakt wordt… Daar moet je toch harder tegen optreden?”

Lees verder