TOTO KNVB-beker: Westlandia vindt Waterloo in Volendam

Voor de zondagploeg van Westlandia zit het TOTO KNVB-bekertoernooi erop. Geen betaald voetbal-tegenstander in de volgende ronde dus voor de Naaldwijkers. De amateurs van Volendam waren aan de rand van het IJsselmeer met 3-0 te sterk voor de formatie van trainer Maurizio Ceccucci. Als excuus mag wellicht gelden dat Westlandia nieuwkomer Robin Buwalda (ziek) en Mark van der Zalm en Kai Verbeek (blessures) moest missen.

Tekst: Ton Beije

De wedstrijd was nog maar nauwelijks van start gegaan of beide teams kregen al een prima mogelijkheid op de score te openen. Bij Westlandia was dat Freek van Eijk (foto), maar zijn poging eindigde naast het Volendamse doel. Na een kwartier een tweede kans voor de Naaldwijkers om de leiding te nemen, maar Sergi Roeleveld raakte de bal niet lekker. Dat gebeurde wel aan de andere kant, waardoor Volendam op voorsprong kwam. Die 1-0 stand stond ook op het scorebord toen de scheidsrechter voor de rust floot.

Dramatisch

In de rust werd er aan Volendamse zijde drie man gewisseld. Trainer Maurizio Ceccucci zag nog geen reden zijn ploeg voor het begin van het tweede bedrijf te wijzigen. Voor Westlandia begon die tweede helft dramatisch, want binnen twee minuten kwam Volendam al op een 2-0 voorsprong. Dat doorkruiste alle goede bedoelingen van de bezoekers. Na een uur spelen greep Ceccucci in. Hij bracht Given Baven in het veld en haalde Dinand Kuhn naar de kant. In die fase had Westlandia het lastig en wist aanvallend niet veel klaar te stomen. Ook nog drie wissels vijf minuten later brachten geen kentering bij de Naaldwijkers. Tot overmaat van ramp werd het op slag van tijd ook nog 3-0 in Volendams voordeel.

 

Lees verder