TOTO KNVB-beker: Scheveningen nipt langs Hoek en bekert verder

Scheveningen kwam op eigen veld tegen Hoek al snel op voorsprong. En tegenvaller was de Zeeuwse gelijkmaker in de blessuretijd van de eerste helft. Na de thee wist Scheveningen de wedstrijd naar zich toe te trekken, zodat er na negentig minuten een 2-1 stand op het fraaie scorebord stond.

Tekst: Ton Beije            |     Foto’s: Rob Römer

Scheveningen kende een prima start in het bekerduel op Houtrust tegen het Zeeuwse Hoek. Na acht minuten kon de ploeg van trainer John Blok al de openingstreffer vieren. Het was overigens de eerste maal dat Scheveningen voor het doel van Lars knipping verscheen. Op aangeven van Jordy Strooker schoot Ian van Baalen de bal diagonaal binnen: 1-0.

Aan de andere kant kwam de thuisploeg na twintig minuten goed weg toen een bal slecht werd weggewerkt. Sylvio Hage van Hoek schoot de bal echter op de paal. Scheveningen dacht met de 1-0 voorsprong aan de thee te gaan, maar kreeg vlak na het ingaan van de blessuretijd een enorme domper te verwerken. Een miscommunicatie in de Scheveningse defensie leverde de bezoekers de gelijkmaker op. Steve Schalkwijk kon vervolgens de bal in het lege doel koppen: 1-1.

Na zes minuten in het tweede bedrijf was Scheveningen dicht bij een nieuwe voorsprong. Delano Gouda leek gebruik te maken van een slippertje in Hoek-defensie, maar zijn inzet verdween in het zijnet. Na een uur spelen zag scheidsrechter De Bruijn zich genoodzaakt om Hoek-speler Jelco Schamp de gele kaart voor te houden na een overtreding. Vlak daarna konden de Scheveningse fans weer juichen. Na een goede voorzet kon Ivan van Baalen nog niet binnenschieten, maar zijn inzet kwam bij Delano Gouda, die wel doeltreffend was: 2-1.

In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, zodat Scheveningen de nipte voorsprong over de eindstreep kon brengen en dus verder gaat in de bekerstrijd en mogelijk in de volgende ronde een betaald voetbalclub treft. Wel toonde arbiter de Bruijn nog twee keer een gele prent. Eerst aan Scheveningen-speler Kevin Gómez-Nieto, die Sylvio Hage neerlegde en aan Hoek-speler Alexander Embrechts.

Een betere start van het bekertoernooi voor Scheveningen dan vorig seizoen, toen de ploeg van John Blok al direct werd uitgeschakeld door Barendrecht. Zaterdagavond, na het Eredivisieduel tussen sc Heerenveen en Excelsior wordt bij ESPN de loting verricht en weet Scheveningen wie het treft in de volgende ronde.

 

Lees verder