Beker: FC Zoetermeer pakt poulewinst, zege vrouwen FC ’s-Gravenzande

FC Zoetermeer had nog 22 minuten om de winst in het duel met Steeds Hooger te pakken. De Zoetermeerders slaagden in die missie en bereikten de volgende bekerronde. Bij de vrouwen versloeg FC ’s-Gravenzande FC Maense en moest DSO de winst laten Jodan Boys 2.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 3 poule 3 (mannen)

FC Zoetermeer – Steeds Hooger

In Rokkeveen moesten er nog 22 minuten gespeeld worden van het eerder gestaakte duel. Met een 2-2 stand op het bord ving het duel aan. De equipe van trainer Martijn de Zoete kon steeds de vrije man vinden en kreeg een aantal goede kansen om te scoren. Na zeven minuten (75e minuut) maakte Brandon Zigo Tichem (foto) op aangeven van Emir el Messaoudi de 3-2. De thuisploeg kwam daarna niet meer in de problemen en veroverde door de overwinning de eerste plaats in de bekerpoule.

Groep 2 Poule 11 (vrouwen)

FC ’s Gravenzande – FC Maense

De Westlandse vrouwen kregen na zeven minuten spelen al een strafschop. Sophie van Spronsen schoot de 1-0 binnen vanaf elf meter. Vienna Warbout verdubbelde de score in de eerste helft. Na de thee zetten de Rotterdamse vrouwen FC ’s-Gravenzande vast op eigen helft. Rond de zeventigste minuut kwam FC Maense terug tot 2-1, maar scoorde Liz Hagen in de slotfase uit de counter de bevrijdende 3-1.

Groep 2 Poule 16 (vrouwen)

DSO – Jodan Boys 2

Het duel om de eerste plaats werd gespeeld in Gouda. Het tweede team van de Jodan Boys nam een 2-0 voorsprong voordat de formatie van trainer Mario Bastiaan iets terug kon doen. Julia de Vries bracht DSO terug in het duel, maar verder kwamen de Zoetermeerse vrouwen niet: 2-1. Jodan Boys 2 veroverde de eerste positie in de poule en bekert verder.

 

Lees verder