Oefenvoetbal: Combinaties van RKDEO en Westlandia spelen nuttig oefenduel

In Nootdorp traden twee combinatieteams tegen elkaar in het strijdperk voor een oefenduel. RKDEO speelde met een combinatie van eerste- en tweede elftalspelers, Westlandia speelde met een combinatie van Onder23-1, Onder18 en van het eerste zaterdagteam, met spelers die terugkomen van blessures. Na een 2-1 voorsprong bij rust, eindigden de Nootdorpers het duel ook als winnaar: 4-2.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al na twaalf minuten spelen openden de Westlanders de score. Na een steekpass door de RKDEO-verdediger liep Lion Kalentjev verdediger Lando van Duijn voorbij en liet de bal in het doel verdwijnen: 0-1. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Zeven minuten na de openingstreffer stond de 1-1 al op het scorebord. Nas een vrije trap op het middenveld en een combinatie tussen Nordin Maghnouji en Mats Hofland, kon de laatstgenoemde de gelijkmaker aantekenen. Op slag van rust nam de thuisploeg de leiding. Na een hoekschop was Nootdorper Robin Bousqet met een halve omhaal doeltreffend: 2-1.

In de tweede helft had RKDEO niet lang nodig om de marge te vergoten. Al na tien minuten werd het 3-1. Een combinatie tussen Olaf Kramer en de opkomende Jack Doorschodt, werd door Doorschodt met een fraai afstandsschot afgerond: 3-1. Dan dik een uur spelen kwam Westlandia weer terug in de wedstrijd. Na een hoekschop van de Naaldwijkers caramboleerde de bal via de voetbal van Ismail Afellah in het Nootdorpse doel: 3-2.

Westlandia trachtte nog wel de gelijkmaker te forceren, maar tien minuten voor tijd was RKDEO weer succesvol. Na een pass op Hozan Hussaini, die sluw de buitenspelval ontliep, mocht hij richting Westlandia-doel gaan. Hij zag de doelman wat ver voor zijn doel staan en passeerde hm met een fraaie lob: 4-2. Bij deze stand klonk even later ook het eindsignaal.

 

Lees verder