Congres ‘ons voetbal is van iedereen’: Tijd voor volgende stap

Op donderdagmiddag 28 september houdt de KNVB het Congres “Ons Voetbal Is Van Iedereen: de volgende stap” op de KNVB Campus in Zeist. Inloop vanaf 13.00 uur, 13.30 uur de aftrap en einde om 18.00 uur.

Voetbal brengt allerlei achtergronden, klassen en karakters samen. Op het veld, langs de lijn, in de kantine. Eigenlijk zijn er weinig plekken in de samenleving waar zoveel verschillende mensen zich verbinden als op een voetbalclub.

Waar zoveel verschillende mensen samenkomen, wordt ook heel zichtbaar welke problemen in de samenleving spelen. Racisme en discriminatie helaas ook. In een stadion kan een kleine groep mensen veel geluid maken en de toon zetten. Dat is prachtig als het gaat om het steunen van je club. Als het gaat om een discriminerend spreekkoor, is het onacceptabel.

Maar door de verbindende kracht van voetbal kunnen we dit verslaan. Er zijn immers maar weinig plekken in de samenleving waar zoveel verschillende mensen en achtergronden bij elkaar komen als op de voetbalclub. En daar komen vooral veel mooie verbindingen uit voort. Het begint met het saamhorigheidsgevoel in de kleedkamer en via de clubliefde en de tribunes zien we de kracht van voetbal om verschillen te overbruggen en kloven te dichten in de maatschappij.

Regionaal tintje

Naast prominente gastsprekers als Jan Dirk van der Zee (KNVB directeur amateurvoetbal), Houssin Bezzai (programmamanager discriminatie en racisme), Fleur Spijker (wethouder sport), Roos Brouwer (senior voetbalontwikkelaar KNVB) is namelijk ook Terry Konings (foto) om deel te nemen aan het panelgesprek en zijn ervaringen en kennis te delen als procesbegeleider, maar ook vanuit zijn rol als voorzitter van een voetbalvereniging, in dit geval FC Skillz. Koning: ,,Bijzonder eervol om op dat ‘podium’ te mogen verschijnen en mijn stem te laten horen.”

Klik HIER voor het programma van die middag.

Interesse om het Congres bij te wonen? Klik dan HIER voor meer info!

Lees verder