Warming-up Vierde Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Iets goed te maken”

HBS liep vorig weekend tegen een enorme zeperd op. In de streekderby uit tegen FC ’s-Gravenzande kreeg HBS flink klop. Zaterdag komt DSO op bezoek. HBS heeft iets goed te maken, DSO wil graag weg uit de onderste regionen. De bal gaat pas om 18.00 uur rollen.

Tekst: Ton Beije

HBS kreeg afgelopen zaterdag een flinke oorwassing te verwerken in de uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande. De Kraaien dropen af met een 4-0 nederlaag. Hoe kijkt trainer Ekrem Kahya terug op dat duel op het Juliana Sportpark? ,,Met heel veel gemengde gevoelens, maar de teleurstelling heerst enorm. Ik schrik niet zozeer van het resultaat, wat natuurlijk heel slecht is, maar meer van de manier waarop deze tot stand kwam. De tegendoelpunten waren bijna identiek aan elkaar”, aldus de HBS-trainer.

Respect

Zo’n nederlaag was natuurlijk niet ingecalculeerd. Kahya: ,,Geen enkele verliespartij is door ons ingecalculeerd, maar deze kwam hard aan. We hebben uitzonderlijk veel respect voor alle tegenstanders, maar het verschil tussen HBS en geen ander team is een verschil van vier goals.”

Goedmaken

Zaterdag speelt HBS weer een streekderby. Ditmaal komt het Zoetermeerse DSO, gepromoveerd uit de eerste klasse, op bezoek op sportpark Craeyenhout. Kahya: ,,Zaterdag hebben we weer wat goed te maken en een stap te zetten om weer terug te komen in onze manier van spelen. En dan maakt het niet veel uit wie de tegenstander is. Nu is het DSO, wat nog niet heeft gewonnen dit seizoen, maar dat had FC ‘s-Gravenzande ook niet voor onze wedstrijd.”

Stomen

Wat voor wedstrijd verwacht de HBS-trainer? Hij: ,,Ik kan alleen namens mijn eigen team spreken en dat is, dat we stappen moeten zetten in ons aanvalsspel wat aangewakkerd moet worden en moet door blijven stomen. Daarin zijn details echt heel belangrijk om dat momentum vast te houden. Nu glipt er opeens een fout tussendoor, waardoor we weer achter de feiten aanlopen. Dus hebben we nog voldoende stappen te maken. We hebben geen tijd om stil te staan bij overwinningen en zeker niet bij tegenslagen. We praten erover, kijken ernaar, trainen erop en gaan ons weer richten op de komende wedstrijd. Zoals elke week gaan we ook deze week op jacht naar de drie punten, ongeacht de stand.”

Ekrem Kahya en assistent Marten Glotzbach kijken naar de personele bezetting. ,,Maar ik verwacht een nagenoeg fitte groep, die erop gebrand is om het één en ander recht te zetten”, sluit Kahya af.

 

Lees verder