Bestuur Kozakken Boys geeft statement af naar aanleiding van negatieve uitlatingen

Het bestuur van Kozakken Boys, de club die net als Scheveningen speelt in de Tweede Divisie, heeft donderdag een statement afgegeven naar aanleiding van onder meer een spandoek dat deze week werd opgehangen op sportpark De Zwaaier. Er wordt nadrukkelijk afstand genomen van persoonlijke aanvallen. ‘Die zijn onacceptabel’. De onrust bij de club uit Werkendam komt ook voort uit de mindere resultaten van de hoofdmacht.  

Het bestuur van Kozakken Boys zegt: ,,Afgelopen periode heerst er veel onrust binnen de vereniging Kozakken Boys. We ontvingen als bestuur diverse signalen, waarvan veel met een negatieve uitlating. We betreuren dit ten zeerste. Het is teleurstellend dat emotie, onvrede, persoonlijke aanvallen, haat en a-sociaal gedrag zich laat uiten via de (social) media of andere kanalen.

Kozakken Boys is al ruim 90 jaar een mooie vereniging, waar wij als bestuur de verbinding tussen voetballers, trainers, leiders, supporters, ouders, leden, vrijwilligers en sponsoren ontzettend belangrijk vinden. We willen hier transparant in zijn en een klankbord zijn voor iedere betrokkene, maar de vereniging is géén platform om ongenoegen te uiten. Dit houdt ook in dat op zichzelf staande negatieve acties of uitlatingen, betrekking hebbende op situaties of personen, onacceptabel zijn voor ons. We kunnen dit niet tolereren. Wij willen benadrukken dat communicatie altijd mogelijk is, mits het op een respectvolle transparante manier is, en zonder persoonlijke aanval. Wij maken onze keuzes als bestuur vertrouwelijk en gezamenlijk, gebaseerd op feiten en kennis.”

Tot slot laat het bestuur weten: ,,Laat de afgelopen gebeurtenissen geen voeding zijn voor nog meer negatief gedrag (of negativiteit) en laten we met elkaar vertrouwen hebben in de toekomst, waarbij ruimte is voor hoor en wederhoor, met clubliefde voorop!”

Lees verder