Seizoen 2024-2025: 27 standaardteams veldvoetbal wisselen van speeldag

Landelijk hebben in totaal 27 verenigingen aangegeven volgend seizoen (2024-2025) van speeldag te willen wisselen met hun mannen standaardteams. De deadline voor het indienen van een verzoek om te wisselen van speeldag is op 14 september verstreken. Eén club uit district West II heeft hiertoe besloten.

En dat is het Haagse TAC’90. Dat speelt in de eerste klasse, een gemengde competitie met clubs uit het zaterdag- en zondagvoetbal. Volgend seizoen wordt de zaterdag de nieuwe speeldag van TAC’90. Overigens maken de 27 verenigingen allemaal een switch van zondag naar zaterdag.

Geen gevolgen huidige competitie

Het wisselen van speeldag van deze standaardteams heeft geen gevolgen voor de huidige competitie. De teams die aan het einde van het huidige seizoen wisselen, strijden gewoon mee om het kampioenschap. Bij het winnen van een periodetitel volgt gewoon deelname aan de nacompetitie. Ook degradatie behoort tot de mogelijkheden. Het niveau dat aan het einde van het huidige seizoen wordt bereikt, wordt meegenomen naar de nieuwe speeldag in het seizoen 2024-2025.

Standaardteams, die wisselen van speeldag en uitkomen in de tweede klasse of lager, worden in het seizoen 2024-2025 ingedeeld in een competitie van de nieuwe speeldag. Teams die uitkomen in de Tweede Divisie, Derde Divisie, Vierde Divisie en Eerste Klasse (de gemengde competities) gaan hun thuiswedstrijden op de nieuwe speeldag spelen.

Lees verder