Warming-up Vierde Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Weer pittige wedstrijd”

Onverwacht verloor RKAVV afgelopen zaterdag van LRC uit Leerdam. Na drie overwinningen was winst in de thuiswedstrijd de verwachting. Komende zaterdag kan in Ridderkerk tegen het op de veertiende plaats staande RVVH revanche worden genomen, zodat de plaats in de kopgroep behouden blijft.

Tekst: Pieter Donath

RVVH (Ridderkerkse VV Hercules) won pas één van de vier wedstrijden. Vorige week werd met 3-0 verloren van vv Smitshoek. De bespelers van het sportpark aan de Sportlaan in Ridderkerk eindigden vorig seizoen als tweede in de eerste klasse C en promoveerden via de nacompetitie.

Trainer Peter Klomp (foto) verwacht een pittige wedstrijd tegen de qua naam gerenommeerde club. De nederlaag tegen LRC was verdiend en met name verdedigend was het niet goed. Tegen RVVH geeft de opstelling van zijn team geen problemen.

Hoe kijk je terug op de 2-3 nederlaag tegen LRC?

,,Uiteraard teleurgesteld qua resultaat, zeker omdat het een onnodige nederlaag was. Na een goede start en snelle voorsprong was de scherpte verdedigend onvoldoende. Na de gelijkmaker kwamen we weer vrij snel op een voorsprong die vlak voor rust wordt weggegeven. Hierdoor brachten wij de tegenstander terug in de wedstrijd. Gezien de matige tweede helft qua uitvoering was de nederlaag verdiend.”

Verdedigend was het dit keer minder. Wat was de oorzaak?

,,Verdedigend zat het vooral niet goed in de duels op eigen helft, waardoor de tegenstander te makkelijk kon door voetballen. Dan ga je achteruitlopen en wordt de situatie alleen maar dreigender. Ook in de communicatie onderling zat het deze keer niet goed waardoor overnames slordig of te laat werden uitgevoerd.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen RVVH?

,,RVVH is al jaren een toonaangevende amateurclub op zaterdag in regio Rotterdam. De selectie is breed met veel kwalitatief goed voetballende spelers met individuele kwaliteiten. Het zal dus weer een pittige wedstrijd worden. Vorm van de dag, bereid zijn om voor iedere centimeter te knokken en scherp zijn om de momenten zowel verdedigend als aanvallend zullen bepalend zijn.”

Is iedereen inzetbaar?

,,Niet iedereen is inzetbaar, maar dat weten we al minstens één week, dus wat dat betreft geen verrassingen en kunnen we het team dus goed voorbereiden om een goede pot voetbal op de mat te leggen.”

Lees verder