Warming up 2e klasse C: VUC hoopt tegen Kagia op bevliegingen Roderick Meinema

Hoofdcoach Mike de Geer (foto) maakt zaterdag zijn competitiedebuut als hoofdcoach bij HVV in het duel tegen CWS. SVC’08 is een team om in 2C rekening mee te houden en bij VUC hoopt men, dat Roderick Meinema zijn goede vorm van afgelopen week weer demonstreert tegen Kagia.

Tekst: Peter Petit

HVV – CWS

Het in de beker uitgespeelde HVV kan zich nu volledig richten op de competitie, te beginnen met de lastige uitwedstrijd in Wilnis tegen CSW. De ploeg uit Wilnis speelt al jaren in de top-5 van de tweede klasse en is een geducht tegenstander van het naar de tweede klasse gedegradeerde HVV. Bij de ‘Kroonleeuwen’ heeft coach André Wetzel een stapje teruggedaan. Hij zal dit seizoen de nieuwe hoofdcoach Mike de Geer gaan assisteren. De Geer is niet helemaal een onbekende van HVV, want zijn vader Boudewijn is oud-lid en heeft een verleden bij HVV 1. Phil Altimari kwam vorige week in de door HVV verloren bekerwedstrijd tegen VFC weer binnen de lijnen na zes maanden uitgeschakeld te zijn wegens een kruisbandoperatie. De selectie van De Geer kent dit seizoen wat nieuwe gezichten, waaronder Aly en Abdel Mohamed, beide spelers zijn al een jaar lid, maar nu pas speelgerechtigd. Chongly Tjin-Asjoe speelde vorige week tegen VFC zijn 100ste officiële wedstrijd voor de tienvoudig landskampioen.

Alphia – SVC’08

Meteen een lastige uitwedstrijd voor het team van oefenmeester Michael Ros tegen Alphia, de nummer zes van het afgelopen seizoen in de tweede klasse D. Ook voor SVC’08 is het districtsbekertoernooi ten einde en telt vanaf nu alleen maar de competitie. De uitschakeling in de beker was teleurstellend, maar in de voorbereiding liet het team in de meeste wedstrijden een goede indruk achter. Insiders gaan er dan ook vanuit dat dit seizoen rekening moet worden gehouden met de Oostersportpark-bewoners.

VUC – Kagia

Het gedegradeerde VUC kende zaterdag een goede generale in aanloop naar de competitiestart thuis tegen Kagia, afgelopen seizoen vijfde in 2C. In deze derde poulewedstrijd van de districtsbeker werd VELO aan de kant geschoven en bekert het team van hoofdcoach Rob de Lange – die momenteel op krukken loopt na een heupoperatie – verder. De ‘pinguïns’ hopen dat de razendsnelle buitenspeler Roderick Meinema (26), dit seizoen overgekomen van VELO en vorige week uitblinker tegen zijn oude ploeg, ook nu weer het beste uit zichzelf haalt.

Lees verder