Warming-up 3A/3D: Voor MVV’27 start competitie met ‘pareltje’ tegen taaie tegenstander CWO

In 3A komt het gepromoveerde BSC’68 in de openingswedstrijd een ander gepromoveerd team tegen, Zwammerdam. In 3D start Lyra zaterdag tegen Rhoon aan een seizoen dat uiteindelijk moet leiden tot promotie naar tweede klasse. MVV’27 ontmoet in CWO een pittige tegenstander, HVC’10 heeft wat goed te maken na drie nederlagen in de poulewedstrijden van de districtsbeker en Naaldwijk krijgt in Vlaardingen te maken met de karaktervoetballers van DVO’32 uit Vlaardingen.

Tekst: Peter Petit

3e klasse A

Zwammerdam – BSC’68

Het via de nacompetitie naar de derde klasse gepromoveerde BSC’68 wil ook dit seizoen weer voor de prijzen gaan. Zaterdag zou Zwammerdam, ook gepromoveerd, wel eens het eerste slachtoffer van de dadendrang van de ploeg uit Benthuizen onder leiding van hoofdtrainer Abdullah Sari kunnen worden. Sinds het seizoen 2010-2011 speelden Zwammerdam en BSC’68 zestien wedstrijden in competitieverband tegen elkaar. Van deze zestien duels werden er zes gewonnen door Zwammerdam en zes door BSC’68. De overige wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Al met al een mooi affiche, een wedstrijd om naar uit te kijken.

3e klasse D

CWO – MVV’27

Direct al een pareltje in de competitie ouverture. In 3D gaat MVV’27 op bezoek bij degradant CWO uit Vlaardingen. Ook dit seizoen zijn de mannen van cheftrainer Hakan Copur weer ingedeeld in een Rotterdams getinte poule. CWO ligt MVV ’27 wel, alle vier tot nu gespeelde wedstrijden tegen De Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen, eindigden in evenzovele overwinningen voor de Maaslanders, maar dat zegt natuurlijk niets over de komende wedstrijd. In de poulewedstrijden van de districtsbeker combineerde MVV’27 vlot lopende aanvallen met grote regelmaat ook met zeer slordig spel. Als er aan dat laatste ook nog aandacht wordt gegeven, zou het zo maar een leuk seizoen voor MVV’27 kunnen worden.

HVC’10 – OVV

De gedegradeerde thuisploeg begint aan het seizoen in de wetenschap dat het alle drie de poulewedstrijden in de strijd om de districtsbeker heeft verloren. Afgelopen zaterdag werd nog verloren van het fysiek sterke SV Duindorp. De nieuwe trainer John de Ronde van de ploeg uit Hoek van Holland op de clubwebsite: ,,Het gaat in het voetbal om samen iets te doen, dat zag ik in onze bekerwedstrijden nog niet terug. Eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik dit tijdens de training op mijn spelers over moet brengen. Op het veld moet het gaan gebeuren, wij lieten ons te veel afbluffen.” De Ronde heeft dit seizoen de beschikking over bijna dezelfde selectie als van afgelopen seizoen en ondanks dat zijn volgelingen nu nog niet klaar lijken voor de start van de competitie is het doel toch om terug te keren naar de tweede klasse.

DVO’32 – Naaldwijk

De gasten kunnen terugkijken op een uitstekend seizoen. Positief is ook dat trainer Harry Akkermans (foto) aan het begin van de voorbereiding de bijna complete selectie van afgelopen seizoen kon verwelkomen. Die voorbereiding liep allesbehalve crescendo met een nederlaag tegen HVC’10 en een ware afstraffing tegen de Rotterdamse studenten van Antibarbari. Daar stond dan weer een verrassende zege in het dorpstreffen tegen grootmacht Westlandia (za) tegenover. Zaterdag wacht de seizoenouverture tegen karakterploeg DVO’32 uit Vlaardingen.

Rhoon-Lyra

Hoofdtrainer Martin de Mooij kan zaterdag in kasteeldorp Rhoon de eerste stappen zetten om zijn ambitie, het naar de tweede klasse brengen van Lyra, te realiseren. De Mooij liet eerder deze maand weten het goed naar zijn zin te hebben bij de club uit het Westland, waar hij te maken heeft met een gretige spelers- en begeleidingsgroep. Promoveren met zowel het eerste als het tweede elftal, dat is het streven van De Mooij dit seizoen. De in Den Haag en Voorburg opgegroeide De Mooij kon tijdens de eerste selectietraining maar liefst tien spelers uit de jeugd begroeten.

Lees verder