Rob de Lange optimistisch competitie in: ,,Een club als VUC hoort niet zo laag te spelen”

Het doel aan Het Kleine Loo voor dit seizoen is overduidelijk: VUC wil snel het verloren terrein heroveren en in de eerste klasse terugkeren. Volgens trainer Rob de Lange is dat zeker mogelijk.

Het probleem voor Rob de Lange was afgelopen seizoen de krapte van zijn selectie, deze keer ondervindt hij het ongemak bij zichzelf. De VUC-trainer dient zich momenteel met behulp van krukken over het voetbalveld begeven. In de week voor de competitiestart werd hij aan zijn heup geopereerd. ,,Maar het gaat goed met me. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen.”

De Lange heeft goede hoop dat VUC in de bovenste helft van de tweede klasse C kan meedraaien. ,,Ik heb nog nooit op dit niveau getraind, dus ik kan de sterkte moeilijk inschatten.” Zijn optimisme is echter gebaseerd op de recente resultaten in het bekertoernooi, waarin VUC winnaar werd in een poule met twee clubs die in de competitie een klasse hoger spelen, en op wat hij op de trainingen heeft gezien. ,,We hebben een groep spelers met kwaliteit en spelplezier die voetbal kan spelen zoals ik het graag zie.”

Opdracht

De trainer zegt van het bestuur van VUC de opdracht te hebben gekregen om aantrekkelijk voetbal te spelen dat dan uiteraard gekoppeld moet worden aan goede prestaties. De Lange: ,,Een club als VUC hoort niet zo laag te spelen en we gaan er alles aan doen om te proberen terug in de eerste klasse te komen. Hopelijk komen mensen, die hier lang niet meer zijn geweest, weer eens kijken als ze horen dat we een leuke ploeg hebben.”

Nuttig

Ook De Lange hunkert na zijn eerste, tegenvallende seizoen bij VUC (met liefst vijftien nederlagen) naar betere tijden. Ondanks zijn kwalitatief te krappe selectie had hij er lang vertrouwen in dat zijn ploeg het toch zou redden in de eerste klasse. VUC won vier van zijn laatste zes wedstrijden, maar dat kon degradatie niet meer voorkomen. Te laat had De Lange de beschikking over een paar ervaren ‘sterkhouders’. Jeffrey van Roon miste meer dan de helft van het seizoen en Patrick Batist kwam zelfs niet verder dan een paar invalbeurten. Dertiger Jordi Brouwer speelde wel veel, maar was nooit echt fit en deed dat op halve kracht. Desondanks was hij op z’n tijd nog zeer nuttig.

De Lange, met links naast zich op de bank Danny Kettenis

Over de breedte van zijn selectie heeft De Lange deze keer niet te klagen. De genoemde verdedigers Batist en Van Roon zijn meteen van de partij en er hebben zich een behoorlijk aantal nieuwe spelers aangediend, onder wie de zoon van de trainer, Frank de Lange (ex-Die Haghe), het van VELO afkomstige trio Brent Biesheuvel, Roderick Meinema en Gino van de Water en aanvaller Andani Ollie, die in Zweden speelde en die De Lange kent van de jeugd van DHC. ,,Het wordt dringen”, kondigt de trainer aan. ,,Iedereen zal zijn plekje moeten bevechten.”

Plezier

Het betekent dat De Lange en zijn assistent Danny Kettenis ongeveer een halve basisploeg moeten inbouwen. ,,We hebben een selectie met veel spelers van midden twintig jaar. Daar kan VUC nog jaren plezier aan beleven.” Daarentegen is de verwachting dat de 35-jarige Brouwer, die in zijn carrière onder meer onder contract stond bij Ajax en Liverpool, niet meer op het veld zal terugkeren. Hij ondervindt te veel last van blessures.

VUC, dat IT-bedrijven ‘it2grow’ en ‘Hello’ als nieuwe hoofdsponsors heeft, start de competitie zaterdag op eigen veld tegen Kagia. Dat is één van de ‘onbekende’ clubs in de klasse, net zoals CSW, EMM’21, FC Oudewater en Nieuwkoop. De Lange vindt het jammer dat zijn ploeg niet weer, zoals vorig seizoen, is ingedeeld met bijna alleen maar clubs uit de buurt. De Delftse en Westlandse tweedeklassers zitten in een andere poule. Voor VUC staan wel derby’s tegen HVV en SVC’08 op het programma.

 

 

Lees verder