Warming-up 2e klasse D: Openingswedstrijd tussen debutanten OLIVEO en sc Monster

Zes verenigingen uit de regio Haaglanden komen dit seizoen uit in de tweede klasse D. Er staan meteen twee derby’s op het programma. Vitesse Delft ontvangt het gepromoveerde Verburch. Ook OLIVEO en Sportclub Monster maken hun opwachting een niveau hoger. De teams komen elkaar tegen op sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker.

Tekst: Roland van der Linden

OLIVEO – Sportclub Monster

Beide teams veroverden afgelopen seizoen het kampioenschap en maken dit seizoen hun opwachting in de tweede klasse. Trainer Marc Dijkhuizen van de Westlanders wil met zijn team zo snel mogelijk wegkomen van de versterkte degradatieplekken. Hij ziet in tegenstander OLIVEO een degelijke ploeg met veel kwaliteit en beweeglijkheid bij de aanvallers.

OLIVEO-trainer Willem van der Smit (foto) over zijn team: ,,Het is voor ons moeilijk om te bepalen waar we staan op dit moment. We hebben een wisselende voorbereiding gehad.” Hij wil met zijn jonge groep maximale progressie ontwikkelen en hieraan een goed resultaat koppelen. OLIVEO is niet compleet voor het duel door spelers die op reis gaan of net terugkomen. Ook mist de club uit Pijnacker een aantal spelers met zware blessures. De ambitie om te gaan verrassen is zeker wel aanwezig bij OLIVEO. Van der Smit verwacht een uitdagende pot tussen makkelijk scorende teams, die goed met elkaar kunnen samenspelen.

Vitesse Delft – Verburch

Op Sportpark Tanthof Zuid neemt de thuisspelende formatie van trainer Ronald Hes het op tegen het gepromoveerde Verburch. Vitesse Delft eindigde afgelopen seizoen net in het linkerrijte op een zevende positie. De Poeldijkers eindigden op een tweede plaats in de derde klasse, maar konden via de nacompetitie alsnog promotie bereiken. Niet eerder speelde Vitesse Delft in een officiële competitiewedstrijd tegen Verburch. De Deltenaren kenden een stroeve seizoenstart bij het Stad Delft bokaal, maar lijkt zich optijd te herpakken door in de beker eerste te eindigen met daarbij goede resultaten tegen eerste klassers Sparta (AV) en FC Skillz. Ronald Hes kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Rick Burgering (afwezig) en Dos Reis Tavares en Harrass (geblesseerd)

Westlandia – Neptunus-Schiebroek

Voor Westlandia liep het bekeravontuur uit op een deceptie. De Naaldwijkers eindigden op de laatste plaats ondanks een knappe zege op VELO. De duels tegen VUC en Brielle gingen ruim verloren. Voor de tegenstander uit Rotterdam verliepen de bekerduels nog minder met louter nederlagen. Beide ploegen zullen erop gebrand zijn om de competitie goed te starten.

DHC – Nieuwerkerk

DHC degradeerde afgelopen seizoen kansloos uit de eerste klasse. De club uit Delft hoopt onder leiding van de nieuwe trainer Wim Baggerman op een beter seizoen. In de beker speelde DHC twee keer gelijk tegen UVS en Antibarbari. Eersteklasser LFC bleek een maatje te groot. Nieuwerkerk zal meteen een aardige tegenstander zijn. Vorig seizoen bereikten de bezoekers de nacompetitie, maar waren niet in staat om de eerste klasse te bereiken.

Lees verder