Warming-up Derde Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Bij elkaar blijven als groep”

De opgaande lijn qua resultaten wil maar niet op gang komen. Het vernieuwde Quick toont inzet, maar de kansen worden onvoldoende benut. Om te winnen zal gescoord moeten worden. Het geroutineerde Blauw-Geel’38 scoorde wel. Komende zaterdag om 18.00 uur zijn er tegen OJC in Rosmalen weer nieuwe kansen.

Tekst: Pieter Donath

OJC (Ontspanning Door Inspanning Juliana Combinatie) Rosmalen speelt op sportpark De Groote Wielen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Vorig seizoen werd de vijfde plaats behaald. De start is dit seizoen wat minder met slechts één overwinning (uit tegen TOGB) en een elfde plaats. Wel beter dan Quick, dat drie punten heeft en zes plaatsen lager staat. Voor trainer Paul van der Zwaan (foto) is het zaak de mind set van zijn jonge team goed te houden waarna de punten zeker gaan komen.

Hoe kijk je terug op de 0-3 tegen Blauw-Geel’38?

,,Ook afgelopen weekend was het qua resultaat toch weer teleurstellend. Wat betreft het vertoonde spel zijn we helemaal niet ontevreden. Echter op de cruciale momenten zijn we nog te onvolwassen. Daar waar wij mogelijkheden krijgen, maar niet benutten is de tegenstander op dit niveau wel meedogenloos. We moeten ons realiseren dat het in voetbal om de doelpunten gaat en het geen jury-sport is. Maar positief gezien maken we in het veldspel nog steeds sprongetjes.”

Was het missen van kansen bij de 0-0 stand bepalend?

,,We zijn eigenlijk nog niet één keer weggespeeld door een tegenstander, maar hebben wel veertien doelpunten tegen in vijf wedstrijden. Bijna drie gemiddeld, dan is het ook moeilijk om punten te pakken. We zullen snel, zowel verdedigend als aanvallend de bepalende momenten moeten gaan herkennen en daar dan ook naar handelen.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen OJC Rosmalen?

,,Zondag is er weer een nieuwe kans. Aan ons om te laten zien dat we leren van de harde lessen.”

Is het moeilijk om de groep positief te houden nu de resultaten minder zijn?

,,De groep is strijdvaardig en leergierig. Ik ben dan ook niet bang dat we er niet uit komen, maar we blijven onervaren dus we moeten ook rustig blijven en het tijd gunnen. Hard werken, leren en bij elkaar blijven als groep is de enige weg die naar omhoog zal leiden.”

Lees verder