Warming-up Vierde Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Wij kunnen onze borst natmaken”

Het hele Westland heeft het deze week al over de clash op het Juliana Sportpark, waar Westlandia zaterdag te gast is bij FC ’s-Gravenzande. Er worden veel toeschouwers verwacht. Beide teams kenden een goede generale door een week terug de volle buit te pakken. De Naaldwijkse ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) bleef baas over Nieuwenhoorn.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ceccucci was uiteraard content over het duel tegen Nieuwenhoorn: ,,Inderdaad blij met de drie punten en tevreden over een aantal fases in de wedstrijd. We begonnen goed en beloonden onszelf met een doelpunt. Daarna hebben we een slechte fase gehad waarin wij veel ruimte weggaven en toen liet Nieuwenhoorn zien, dat het een goede ploeg heeft en veel kansen kan creëren. Het werd ook 1-1. De tweede helft startten wij weer uitstekend en scoorden twee geweldige voetballende doelpunten. Na de rode kaart in minuut zestig hebben wij, net als tegen HBS, de ervaren Steve van Kesteren gebracht, van speelwijze en formatie veranderd en hebben we verdiend gewonnen in mijn optiek.” Die winst was ook goed voor het zelfvertrouwen met het oog op de derby komende zaterdag tegen FC ’s-Gravenzande.

Minpunt

Westlandia moest midweeks in het kader van de grote TOTO KNVB-beker aantreden bij de amateurs van Volendam. Dat duel verliep minder goed. Kun je spreken van een ‘minpuntje’? Ceccucci: ,,Zeg maar gerust een groot minpunt. In de eerste helft moeten we zeker drie goals maken. Dat doen we niet en meteen na rust vliegt een corner erin en sta je 2-0 achter. Over de tweede helft kan ik alleen maar zeggen, dat wij helemaal niets te vertellen hadden en we verdiend hebben verloren.”

Derby

Dan zaterdag, op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande, een echte Westlandse derby op dit niveau. Leeft het duel in Naaldwijk? ,,Ja, ik hoor veel mensen om mij heen over de wedstrijd”, laat de Westlandia-trainer weten. ,,Het leeft enorm in het Westland en hopelijk wordt het ook een mooie dag met een mooie wedstrijd. Wij gaan er alles aan doen om te winnen en ik gok dat FC ‘s-Gravenzande dat ook wil. Het schijnt druk te worden, dus de ingrediënten zijn er voor een spannend potje.” De belangen voor Westlandia zijn ook groot, want bij winst wordt duidelijk afstand genomen van FC ’s-Gravenzande.

Borst natmaken

FC ’s-Gravenzande klopte vorig weekend HBS met 4-0, verraste dat Ceccucci? Hij: ,,Ja dat verraste mij zeker. Ik was zelf de wedstrijd FC Rijnvogels – Volendam gaan bekijken, maar heb begrepen dat de overwinning op HBS volkomen verdiend was en niet geflatteerd. We mogen onze borst wel natmaken voor komende zaterdag.” Westlandia kan met een complete selectie aantreden, want “iedereen is fit”, laat Maurizio Ceccuci weten.

Lees verder