Warming-up Derde Divisie: Lange busreis voor TOGB voor duel tegen Groene Ster

TOGB reist komende zondag naar Limburg. Op Sportpark Pronsenbroek treedt de equipe van trainer Jonathan Jonk aan voor duel nummer zes. Gastheer Groene Ster speelde afgelopen speelronde met 0-0 gelijk op bezoek bij TEC, terwijl TOGB Unitas op een 3-0 nederlaag trakteerde.

Tekst: Ron Fruining

Moreno Zwarteveld zal in Heerlerheide weer onder de lat staan na zijn gedwongen “beurt” als supporter afgelopen wedstrijd. Vervanger Kenzo Liohnar hield samen met zijn verdediging de nul en maakte een prima indruk voor eigen publiek. Met captain Jay Zandbergen (foto) wordt vooruit geblikt op de wedstrijd Groene Ster – TOGB.

Zondag een hele lange busrit voordat jullie het veld in mogen. Is een lange busrit een nadeel in de aanloop naar een wedstrijd?

,,Eén ding weet ik zeker. Het zal geen voordeel zijn. Qua tijd en reis wordt er genoeg rekening gehouden en hoeft het geen nadeel te zijn. Daar komt bij dat de terugreis alleen leuk is met drie punten op zak.”

Er scoren de laatste weken verschillende spelers wat prettig is. Wat is het geheim dat jullie zoveel verschillende doelpuntenmakers in het team hebben?

,,Het is geen geheim, dat we meerdere spelers hebben die een goal kunnen maken. Ik denk dat we met veel dynamiek in het spel spelen en hierdoor meerdere spelers in positie komen om te scoren. Als je dit dan ook doet is dat natuurlijk heel goed voor het vertrouwen.”

Ten opzichte van de wedstrijd voor de beker uit bij IJsselmeervogels, hebben jullie grote stappen gemaakt. Kun je zeggen dat de ontwikkelcurve van jullie als groep een enorme sprong heeft gemaakt?

,,IJsselmeervogels kwam natuurlijk al vrij vroeg in het seizoen. Ondanks dat de groep grotendeels hetzelfde is gebleven, heb je naast een nieuwe hoofdtrainer toch ook jongens die je moet inpassen. Daar komen nog wat blessures bij van spelers en was het nog zoeken naar vastigheden. Dan is het logisch, dat we er toen minder op stonden. Ik wil niet spreken van een enorme sprong in de ontwikkelcurve. We zijn vorig seizoen geëindigd op plaats acht dus de kwaliteit hebben we zeker in de groep om goed te presteren. Het moet er alleen op het juiste moment uitkomen.”

Verwacht je in Limburg ook veel geel-zwarte supporters die jullie aanmoedigen?

,,Het zou mooi zijn als er supporters komen kijken. Dat wordt altijd enorm gewaardeerd, maar het is niet om de hoek, dus ik verwacht geen grote aantallen in Zuid-Limburg.”

 

 

 

Lees verder