Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwen pakt winst in Eindhoven op PSV

ADO Den Haag Vrouwen benutte het vrije weekend (in verband met interlandvoetbal) door het spelen op donderdagavond van een oefenwedstrijd in Eindhoven tegen PSV. Een week terug speelde de Haagse ploeg haar eerste competitieduel thuis ook tegen PSV. Toen werd het 0-0, nu stapte ADO Den haag als winnaar van het veld. Bij ADO vrouwen kwamen spelers aan bod, die tot nu tot minder hebben gespeeld of terugkomen van een blessure.

Tekst: Ton Beije     |      Foto’s: Eric de Wit

Zo heeft Wiëlle Douma haar rentree gemaakt na haar schouderoperatie eerder dit jaar. Zij was nu weer een half uur inzetbaar. ADO Den Haag vrouwen kwam goed uit de startblokken, want al binnen twee minuten st9ond de ploeg op een 0-1 voorsprong. De treffer kwam van Anne van Egmond. Het werd PSV gedurende het gehele duel knap moeilijk gemaakt.

Bij rust had het team van Stephan Vos en Alex Scholte nog steeds die 0-1 voorsprong te pakken. Tien minuten voor tijd wist Lobke Loonen de marge te verdubbelen: 0-2. Op dat moment had PSV niet te klagen dat de stand nog maar 0-2 was, want ADO Den Haag had inmiddels al driemaal het aluminium geraakt, tweemaal een inzet op de paal en één keer op de lat. Drie minuten voor tijd wist PSV alsnog de eer te redden, maar verder da 1-2 kwam de Brabantse ploeg niet.

Lees verder