Warming-up Vierde Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Duel met speciale betekenis voor spelers en supporters”

FC ’s-Gravenzande tankte vorige week in het thuisduel tegen HBS zelfvertrouwen met een klinkende overwinning. De ploeg van trainer Mike Jonk (foto) speelt zaterdag weer voor eigen aanhang. En het wordt heel druk langs de lijn, want de tegenstander heet Westlandia, dat vorig weekend ook een driepunter binnenhaalde.

Tekst: Ton Beije

Met genoegen kijkt Mike Jonk natuurlijk achterom. ,,Terugkijkend op het duel tegen HBS ben ik uiteraard zeer tevreden met het resultaat en de prestatie van het team. Het was een wedstrijd waarin we goed in ons spel zaten en de tactische aanpassingen zijn vruchten afwierpen. We speelden gedisciplineerd en wisten onze kansen te benutten. In dit geval denk ik dat het te maken had met de uitvoering van ons plan en dat we dit de volledige wedstrijd volhielden. We hebben geen kans weggeven, wat in de voorgaande wedstrijden wel anders was. Iedereen bleef zijn taken uitvoeren en verzaakte geen moment. Het is belangrijk om deze positieve energie en vastberadenheid vast te houden voor de komende wedstrijden.”

Zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen richting duel tegen Westlandia is alleen maar toegenomen. Jonk: ,,Absoluut, zo’n overwinning is goed voor het zelfvertrouwen van het team. Maar het voelde meer als een bevestiging van waar we mee bezig zijn. Het geeft wel weer extra motivatie om te blijven bouwen aan onze speelwijze.”

Derby

Zaterdag komt dus Westlandia op bezoek. Jonk: ,,Deze wedstrijd heeft zeker een speciale betekenis voor zowel de spelers als de supporters. Het is een echte derby, en dat zorgt voor extra motivatie en spanning. De rivaliteit en de wens om te laten zien wie de sterkste is, leeft zeker in ‘s-Gravenzande. Westlandia is een sterke tegenstander (die zich onlangs nog heeft versterkt) en we moeten op ons best zijn om een goed resultaat te behalen. We zijn fit en moeten ervoor zorgen dat we te allen tijde in de wedstrijd blijven of zoals vorige week: zelf de wedstrijd beslissen.”

Gat verkleinen

Een duel waarin FC ’s-Gravenzande over Westlandia heen kan gaan, maar ook op een achterstand van vijf punten kan komen. Jonk: ,,Inderdaad, deze wedstrijd biedt de mogelijkheid om zowel over Westlandia heen te gaan op de ranglijst als om het gat met de top te verkleinen. Al zegt de ranglijst mij nog niet veel, want iedere week zijn er weer verrassende uitslagen.”

Afwezigen

Welke spelers mist FC ’s-Gravenzande. Jonk: ,,We missen Edgar (Leerdam – red.), die vorige week een blessure opliep tijdens de warming-up, maar gelukkig hebben we met Jurrian Jouvenaar een uitstekende vervanger in het doel. Daarnaast is Timo Ploemen nog niet beschikbaar vanwege een blessure die hij vorige week opliep. Hij heeft hechtingen en een lichte hersenschudding, wat hem buiten de selectie houdt. Ardi Luijendijk is nog wel een paar weken buiten de selectie, verder raken we aardig compleet!

Lees verder