Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Zaterdag bekijken we wie speelklaar zijn”

Scheveningen deed vorig weekend op eigen veld tegen het sterke De Treffers uitstekende zaken. De formatie van trainer John Blok (foto) stapte met een klinkende 5-0 overwinning van het veld. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Jong Sparta, op het veld van Excelsior Maassluis.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen pakte een winst tegen De Treffers met een uitslag waar je vooraf alleen van kunt dromen. John Blok: ,,Zeker,zo’n uitslag verwacht je niet. Uiteraard lekker dat we de drie punten op Houtrust hebben kunnen houden, maar we zijn minstens net zo blij met de veerkracht die we getoond hebben. Na de matige vertoning tegen ADO’20 stond er weer een hecht collectief dat voor iedere meter vocht.”

Gunstig

Was De Treffers zo zwak of speelde Scheveningen zo sterk? Blok: ,,Het één heeft natuurlijk met het ander te maken. Ik denk dat wij goed gebruik hebben gemaakt van de zwakke punten van de Treffers. Daarbij was het scoreverloop voor ons ook gunstig en was het geloof op een resultaat al snel weg bij de Treffers. We zijn dan ook niet in de problemen geweest en hebben flink wat kansen bij elkaar gespeeld. De uitslag was dan ook zeker niet geflatteerd.”

Zo’n zege doet ook iets met het zelfvertrouwen van de ploeg. Blok: ,,We hebben afgelopen week niet alleen veel gesproken en geanalyseerd, maar ook hard getraind. Een goed resultaat bevestigd dan vooral dat wat we getraind en afgesproken hebben, ook de juiste manier is. Het vertrouwen in eigen kunnen is er altijd, maar alleen gezamenlijk kom je tot resultaten.”

Aanvallend vermogen

Zaterdag de uitbeurt – in Maassluis – tegen Jong Sparta, dat was zaterdag ook flink op schot. Altijd afwachten met wat voor team ze komen? Blok: ,,Tegenwoordig zijn de jong teams wel grotendeels hetzelfde. Sparta was zaterdag zeker op schot, maar ook in de week daarvoor creëerden ze veel kansen. Dat zegt iets over het aanvallende vermogen van deze ploeg.” Nu doorpakken en je schuift door naar de middenmoot, of anders gezegd, je neemt afstand van onderen. ,,Ik denk dat iedereen nu wel weet dat ik in deze fase weinig belang hecht aan een positie op de ranglijst”, aldus John Blok.

Zuinig met onze energie

Wat verwacht je voor wedstrijd tegen Jong Sparta? Blok: ,,Nog zwaarder dan normaal. Afgelopen dinsdag tegen Hoek zijn we met dezelfde elf spelers gestart als tegen de Treffers. De jong ploegen hebben niet alleen het voordeel van vaker trainen, maar zij hebben ook midweeks niet gespeeld. We zullen dus zuinig moeten zijn met onze energie.” Dan de personele bezetting. Blok: ,,Tegen de Treffers en HSV Hoek misten we Lex Immers en Mike de Niet. Gezien alle pijntjes na twee wedstrijden op ons eigen hoofdveld bekijken we zaterdagochtend pas wie er bij en speelklaar zijn. Mooi om te vermelden is nog dat Ricardo de Vlugt weer volledig met de groepstraining meedoet en dus gelukkig in de laatste fase van zijn herstel zit.”

Lees verder