ADO Den Haag verliest onnodig punten tegen hekkensluiter Telstar

Na de twee op papier zware uitwedstrijden was winnen tegen het puntloos op de laatste plaats staande Telstar een uitgemaakte zaak. Winnen bij FC Groningen en gelijkspelen bij FC Eindhoven waren uitstekende prestaties. Maar in het voetbal bestaat geen ‘makkie’. Hekkensluiter Telstar ging met één punt huiswaarts.

Tekst: Pieter Donath

ADO Den Haag begon niet sterk en kon Telstar in het begin niet vastzetten op de eigen helft. Wel waren er enkele goede aanvallen die echter geen kansen opleverden. Bij de thuisclub debuteerde linkerspits Joel Ideho. De twintigjarige van de Arsenal-jeugd gekomen speler met Nederlands-Nigeriaanse achtergrond kreeg de eerste kans, maar scoorde niet. Kort daarna kopte hij op twee meter van de doellijn een voorzet van Daryl van Mieghem over het doel van Telstar keeper Joey Houweling.

Na een klein half uur wist de debutant over de grond wel Henk Veerman te vinden, die met een harde schuiver het doel vond: 1-0. Hiermee was de spits al voor de derde wedstrijd op rij trefzeker. In de resterende tijd probeerde ADO Den Haag de score te verdubbelen via diverse schoten van onder andere Dhoraso Klas en Daryl Van Mieghem. Vlak voor rust had rechtervleugelverdediger Justin Ché van dichtbij de 2-0 kunnen inkoppen uit een vrije trap van Klas, maar de ruststand bleef 1-0.

Beide ploegen startten ongewijzigd aan de tweede helft. Opnieuw was het de thuisploeg die gevaarlijk kon worden. Jort van der Sande kopte over en Henk Veerman zag een schot tegen de paal gaan. Telstar kwam niet meer tot aanvallen, maar scoorde wel 1-1. In de 56e minuut werd Bart van Hintum licht in de rug geduwd waarna hij rekende op een vrije trap. Scheidsrechter Kevin Puts floot echter niet, waardoor Mees Kaandorp eenvoudig kon scoren. Tien minuten later had Ideho de tweede goal voor ADO Den Haag kunnen scoren, maar hij miste alleen voor de keeper. Direct daarna werd hij gewisseld voor Hamdaoui en ook Komljenovic en Struick kwamen in de ploeg om de winnende goal te forceren. Maar verder dan een schot van Komljenovic en een gemiste voorzet door Veerman kwam ADO Den Haag niet. De cornerverhouding 12-2 voor ADO Den Haag zegt veel over de krachtsverhouding in de wedstrijd.

Opstellingen

ADO Den Haag:
Nikiema; Ché (82. Struick), Van Hintum, Waem, Koudossou; Sürmeli, Klas (74. Komljenovic), Van der Sande; Van Mieghem, Veerman, Ideho (67. Hamdaoui).

Telstar:
Houweling; Polley, Apau, Soares, Oude Kotte, Turfkruier; Overtoom, Augustijns, Plat (79. Seedorf); Kaandorp (68. Van de Loo), Eddahchouri (79. Gravenberch)

Lees verder