Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Hoofdtrainer Scott Calderwood (45) is per direct ontslagen bij Tweede Divisionist Kozakken Boys uit Werkendam. Als reden voor zijn ontslag wordt genoemd de slechte prestaties van de hoofdmacht, waardoor het bestuur van de club ‘geen vertrouwen meer heeft in een vervolg van de samenwerking’. Kozakken Boys staat met 1 punt uit 5 duels voorlaatste in de Tweede Divisie. Woensdag verloor het in de beker nog met 1-0 van Derde Divisionist Groene Ster uit Heerlen en divisiegenoot van Quick.

Calderwood was bezig aan zijn tweede seizoen bij de ruim negentig jaar oude club. Eerder was hij trainer bij DOVO in Veenendaal, DES Opheusden, Silvolde, DZC’68 Doetinchem, AVW’66 uit Westervoort en WVE Zwolle. De inwoner van Doetinchem was ook assistent-trainer in het betaalde voetbal bij FC Den Bosch, FC Dordrecht, Go Ahead Eagles en in Schotland bij Ross County. Vorig seizoen zorgde Calderwood met Kozakken Boys nog voor een sensatie door Vitesse in de strijd om de KNVB-beker uit te schakelen.

Lees verder