Vijfde klas C: Quick Steps schiet half dozijn treffers langs HPSV

In het Zuiderpark deed Quick Steps goede zaken in het duel met HPSV. Met een 2-6 overwinning gaf de ploeg van trainer Ronald Freen glans aan de seizoensopening. RAS was te sterk voor REMO en Semper Altius won het uitduel bij Haagse Hout. HDV moest haar meerdere erkennen in Wanica Star.

Tekst: Roland van der Linden         |        Foto’s: Alex Pronk

Toofan – De Ster

De Ster opende het seizoen met een uitoverwinning bij Toofan. Op Ockenburgh eindigde het duel na negentig minuten voetballen in een 0-1 zege. Stephen Awede was de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

VCS – WIK

In het uitduel bij VCS opende WIK sterk, maar verzuimde te scoren. Ook de thuisploeg kon het net niet vinden in de eerste helft. Na de hervatting brak Mehmet Tokar de ban namens WIK uit een mooie aanval. In de laatste twintig minuten drukte VCS WIK terug en kwam de 1-1 op het bord. Jay Cecilia bezorgde VCS een punt.

HDV – Wanica Star

Uit een counter vanaf het middenveld nam HDV de leiding in het duel met Wanica Star. Bradley Tweeboom was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. De bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan door de tegenslag en grepen alsnog de overwinning. Karan Kalloe en Vitin Dhoen schoten Wanica Star naar de winst.

HPSV – Quick Steps

In de eerste helft hielden beide teams elkaar nog in balans en gingen met een 2-2 stand aan de thee. Namens HPSV was Jaider Pommer tot twee keer toe trefzeker. Yassin Ahraui scoorde beide goals van de bezoekers. Marcel Spek was de aangever van de treffers. In de tweede helft was Quick Steps de betere ploeg door veel voetbal vanuit het middenveld. Yassin Ahraui was goed op dreef en scoorde nog vier keer, waardoor de eindstand 2-6 werd voor de kleine selectie van Quick Steps.

REMO – RAS

RAS kwam na twintig minuten spelen op een 0-1 voorsprong uit een benutte vrije trap van Edwin Sintim. Iets meer dan een kwartier later schoot Gino Spaans de 0-2 binnen. In de tweede helft kwam REMO terug in het duel na een treffer van Abdelghani Aoulad Yahya. En kwartier voor tijd was het duel beslist. Edwin Sintim nam met zijn tweede treffer de 1-3 eindstand voor zijn rekening.

Haagse Hout – Semper Altius

In de eerste helft kreeg Semper Altius veel kansen, maar was het Haagse Hout dat de score opende dankzij Volkan Tekten. Nog voor de rust kwam de formatie van trainer Eki Korte op gelijke hoogte. Arend Baljion nam de 1-1 voor zijn rekening. In de tweede helft greep Semper Altius alsnog de winst door een doelpunt van Mick van Oirschot: 1-2.

 

Lees verder