Vierde klas D: RVC Celeritas slecht uit startblokken, winst FC Zoetermeer

Te Werve trad met een bijna compleet nieuwe selectie aan tegen Maasdijk. Pas in de blessuretijd ging het duel verloren. RVC Celeritas leed een dikke nederlaag tegen VDL. FC Zoetermeer nam de punten mee uit Maassluis.

Tekst: Roland van der Linden

Te Werve – Maasdijk

Te Werve liet Maasdijk, dat veelal de lange bal speelde, het spel maken. De bezoekers kwamen in de eerste helft op 0-1 via Nick van Vliet. Na de thee was het al snel gelijk. Faysal Ameziane schoot een voorzet van Dani Lourens binnen. In de 75e minuut werd een verre uitworp van Maasdijk door Senna Kortekaas tot doelpunt verwerkt: 1-2. Te Werve ging pompen en kreeg een strafschop na een handsbal. Jevon Mercera scoorde van elf meter: 2-2. In de blessuretijd pakte Maasdijk toch nog de volle buit. Opnieuw leverde een uitgooi een treffer op. Scott van der Graaf schoot de ploeg van trainer Dennis van den Steen naar een 2-3 overwinning.

MSV’71 – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer maakte het zichzelf onnodig moeilijk. In de openingsfase ging FC Zoetermeer mee in het spel van MSV’71 en was er van beide kanten geen rust aan de bal. Na een paar kleine mogelijkheden kreeg FC Zoetermeer een strafschop die binnen werd geschoten door Brandon Zigo Tichem (foto). Na een fout achterin bij de bezoekers schoot Matthijs Jansen van dertig meter afstand de bal over de keeper heen en kwam de 1-1 op het bord. Nog voor rust maakte Brandon Zigo Tichem op aangeven van Ronald Houterman de 1-2. In de tweede helft kon FC Zoetermeer het net niet meer vinden en bleef de stand 1-2.

RVC Celeritas – VDL

Een valse start voor RVC Celeritas dat op eigen veld tegen VDL al bij rust tegen een dikke achterstand aankeek. Door doelpunten van Kees Ketting, Rodney Remmerswaal (2x), Melvin Louwen en Tygo Suisse was het duel vroegtijdig beslist: 0-5. Pas halverwege de tweede helft kon RVC Celeritas het net vinden. Fernando Couvreur tekende voor de 1-5. Vijf minuten later zorgde Gio Meyer voor de 2-5. Het laatste woord was voor Rodney Remmerswaal, die met zijn derde doelpunt de eindstand bepaalde op 2-6.

 

Lees verder