Derde klasse D: Winst voor HVC’10 en Naaldwijk, verlies voor MVV’27, Lyra komt niet tot scoren

In de 3e klasse D behaalde HVC’10 een ruime overwinning op OVV, ook Naaldwijk behaalde haar eerste drie punten in deze kakelversie competitie. MVV’27 ging het minder goed af, het goed in vorm zijnde CWO was met 2-1 sterker. Bij Rhoon tegen Lyra werd niet gescoord.

Tekst: Peter Petit          |       Foto’s: Hans Wüstefeld

HVC’10 – OVV

Halverwege het eerste fluitsignaal van arbiter Ruud Ronald Boers scoorde Dave Krom het eerste doelpunt voor HVC’10 uit een assist van Mitchell Bouwhuis. Nog geen twee minuten later lag de bal weer achter de doelman van OVV, dit keer benutte Mitchell Bouwhuis een assist van Dave Kram. De 2-0 was tevens de ruststand. Drie minuten na de theepauze kwamen de gasten uit Oostvoorne nog terug in de wedstrijd. Pascal van Hulst benutte een vrije trap op de rand van de zestien. Ruim tien minuten mocht OVV hopen op een positief resultaat, het was uiteindelijk Dave Kram die aan alle onzekerheid een einde maakte. In minuut 57 strafte hij een misverstand in de defensie van OVV af, waardoor HVC’10 uitliep naar 3-1. Jorno Reurink bepaalde met zijn twee treffers in minuut 67 en minuut 91 de eindstand op 5-1. Michael van den Bos van HVC’10 miste de aftrap van de wedstrijd op ‘De Rondgang’ vanwege het afzwemmen van zijn dochter, waardoor hij geen plek in de basis kreeg van hoofdtrainer John de Ronde.

DVO’32 – Naaldwijk 

Een benauwde zege van Naaldwijk (1-2), op vijandig gebied in Vlaardingen tegen DOVO’32, waar de discipelen van hoofdtrainer Harry Akkermans al vroeg tegen een 1-0 achterstand aankeken. Danny Niël was er verantwoordelijk voor dat beide ploegen met een 1-1 stand bij de rust de kleedkamers opzochten. Op aangeven van Dennis van Dijk kopte Tim van der Wel halverwege de tweede helft de 1-2 voor de Naaldwijkers binnen.

Rhoon – Lyra

Wat doelpunten betreft zijn wij snel klaar met het duel Rhoon-Lyra. De wedstrijd in het kasteeldorp Rhoon tussen de dorpsclub en Lyra, eindigde namelijk zoals het begon, 0-0.

CWO – MVV’27

MVV’27 moest in deze openingswedstrijd van het nieuwe seizoen haar meerdere kennen in CWO. De Vlaardingers hebben de goede vorm te pakken, zo werden zij overtuigend poulewinnaar in het toernooi om de districtsbeker en ook de wedstrijd tegen MVV’27 leverde een zege op: 2-1. De doelpunten kwamen in dit duel pas in de tweede helft. Na de 1-0 voor de thuisploeg in de 52e minuut, scoorde in 76e minuut Cas van der Hoeven de gelijkmaker. Maar drie minuten later liet CWO de beslissende treffer in haar voordeel in het vijandelijke net belanden.

 

Lees verder