Derde klasse B: Graaf Willem II VAC wint van promovendi, Duindorp sv te sterk voor Delftse studenten

Met belangstelling werd uitgekeken naar de wedstrijd tussen Graaf Willem VAC en PGS/Vogel, twee teams die afgelopen seizoen indruk maakten in de vierde klasse. Het Delftse Full Speed kende een dramatische competitiestart, Duindorp sv was veel te sterk voor Ariston’80 en bij Laakkwartier, dat zware jaren achter de rug heeft, heerst vreugde over de komst van nieuwe trainer Giovanni Linnenbank

Tekst: Peter Petit

Graaf Willem II VAC – PGS/ Vogel

Het duel tussen twee promovendi van de vierde klasse van afgelopen seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Jan de Jong keek na tien minuten al tegen achterstand aan, Danny Plugge scoorde het eerste doelpunt in de derde klasse voor PGS/Vogel. De Portugees Joao Malfitano bracht, na een foutje in de defensie van de Ockenburgh-bewoners, beide partijen in de negentiende minuut op gelijke hoogte: 1-1. De ‘graven’ gingen met een goed gevoel de rust in nadat Tijn Franz de 2-1 had gescoord. ‘Een onverdiende voorsprong’, zo viel van PGS/ Vogel-kant te horen. Gezien het spelbeeld zou het logischer zijn geweest wanneer PGS/Vogel had gescoord, maar zoals zo vaak het geval is, viel het doelpunt aan de andere kant. Camiel Aardewerk bracht de stand op 3-1. PGS/Vogel kwam nog wel terug tot 3-2 dankzij Glenn Plum, maar deze eerste wedstrijd in derde klasse voor het team van hoofdcoach Vita Lorente leverde uiteindelijk geen zege op.

Full Speed – KMD

De Delftenaren van Full Speed kenden een dramatisch begin van deze eerste competitiewedstrijd, resulterend in een 2-4 nederlaag tegen Klein Maar Dapper. Dylan Groen schoot de Wateringers in de veertiende minuut naar een 0-1 voorsprong, zes minuten later volgde Leandro Havinga het voorbeeld van zijn teamgenoot: 0-2. Drie minuten daarna een schitterende boogbal van Jesse de Waard (foto) van dertig meter en dat betekende 0-3 voor de gasten. Jules Maring bepaalde de ruststand op 0-4. Na de slechte start kwam de thuisploeg goed terug, dankzij Lesley Dijksman die tweemaal doel trof, waarmee de 2-4 eindstand in de boeken kwam.

Laakkwartier – Schipluiden

De toeschouwers op het terrein van Laakkwartier moesten tot ver in de tweede helft wachten voordat er gescoord werd. Dat gebeurde in de 56e minuut voor de thuisploeg onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Giovanni Linnenbank, kind van de club. Tot grote schrik van alles wat Laakkwartier was leken de Schipluidenaars niet veel later op 1-1 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een fantastische aanval van de thuisploeg werd prima afgemaakt door Timon Nunes. Eindstand 2-0, de eerste drie punten voor Laakkwartier na een hectisch vorig seizoen zijn binnen.

Duindorp sv –  Ariston’80

De thuisploeg was duidelijke een maatje te groot voor de studentenvoetbalvereniging uit Delft. Dat de zege met de cijfers 5-1 zo hoog uit zou vallen, daar leek het in de eerste 45 minuten allerminst op. Bij de rust was de stand 1-0 dooreen treffer van Francisco Fens, maar in de tweede helft sloegen de Duindorpers toe. Weer Fens (2x) en Milan van der Pol maakte en 4-0 van. Bij die stand scoorden de studenten nog tegen, maar hierna schoten de Scheveningers nog een keer raak via Jorden Scherpenzeel. Een goed begin van de competitie, tegen een niet zo sterke tegenstander: 5-1.

 

Lees verder