Vierde klas C: BMT troeft DUNO nipt af, GDA bindt SVH aan zegekar

Op Sportpark Madestein speelden zowel GDA als sv Madestein hun thuiswedstrijd. GDA boekte een nipte zege op SVH. BMT was in een spannend duel DUNO de baas. De degradanten sv Madestein en Zuid West DH kwamen een gelijkspel overeen.

Tekst: Roland van der Linden         |        Foto’s: Wil aan de Wiel

BMT – DUNO

Ook vorig seizoen kruisten BMT en DUNO de degens in 4C. BMT eindigde op een derde plaats en DUNO volgde twee plaatsten lager. In de eerste helft hielden de teams elkaar in balans. Na de openingstreffer van Bayram Sarilkan schoot Robin Schuurman uit een vrije trap de 1-1 binnen. In de tweede helft trok BMT de winst over de streep. Bayram Sarilkan en Redouan Akharraz schoten BMT naar een 3-1 voorsprong. Het laatste woord was Siwan Keles, die de 3-2 binnenschoot.

GDA – SVH

De thuisploeg startte bijzonder goed aan de wedstrijd met SVH. De ene aanval werd gevolgd door de andere, maar SVH hield het doel schoon. Na een kwartier spelen kwam SVH beter in het duel en dit mondde uit in een treffer na een half uur. Uit een bal van Rayvano van Alphen scoorde Desmond Banor. GDA antwoordde binnen vijf minuten. Spits Stephen de Ruiter kopte de bal van ver richting het doel, waar SVH-speler Neal Poeran de bal op zijn voet kreeg en in het eigen doel zag rollen. In de tweede helft kreeg GDA de eerste kansen, maar nam SVH daarna het heft in handen. In de slotfase beslisten de mannen van trainer Robin den Dulk het duel alsnog in hun voordeel. In de 87e minuut bekroonde Jayden van Zoelen zijn invalbeurt met een treffer: 2-1.

sv Madestein – Zuid West DH

Op eigen veld kwam sv Madestein niet verder dan een gelijkspel 1-1 gelijkspel tegen Zuid West DH. De mannen van trainer John de Wit kregen vijf minuten voor het eindsignaal een strafschop, maar Deniz Alcaz kon deze niet verzilveren. Twee minuten later kwamen de bezoekers op 0-1, maar kort daarna werd het alsnog gelijk. Ömer redde nog een punt voor sv Madestein: 1-1.

Lees verder