Vierde klasse A/C: Overtuigende zege sv Houtwijk, Quick debuteert met winst

In 4A leed het gedegradeerde Stompwijk’92 een nederlaag in het uitduel bij FC Oegstgeest. Quick luisterde haar eerste wedstrijd in de vierde klasse op met een zege op GSC ESDO. ODB moest het onderspit delven tegen ODB. sv Houtwijk was sv Erasmus met ruim verschil de baas.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: Jay-Jay van Toorn

4e klasse A

FC Oegstgeest – Stompwijk’92

Na de degradatie uit de derde klasse hoopte Stompwijk’92 op een beter resultaat tegen FC Oegstgeest, dat net als de ploeg van trainer Erik van Manen vorig jaar in de derde klasse uitkwam. De thuisploeg was met 2-0 de betere ploeg.

4e klasse C

Quick (H) – GSC ESDO

Al na acht minuten spelen viel de 1-0. Stijn Heemskerk was verantwoordelijk voor de openingstreffer. De ploegen gingen gelijk op en Redouan Tabelhajet bracht de 1-1 op het scorebord. In de tweede helft waren de bezoekers gevaarlijker en de kansen voor Quick schaars. In de 65e minuut werd het toch 2-1. Nu kon Daan Vierling de bal intikken. GSC ESDO gaf de moed niet op en kwam via Tabelhajet opnieuw langszij: 2-2. In de laatste tien minuten liepen de gemoederen op. Quick scoorde nog twee keer, waarvan een treffer van Noah Munier en twee spelers van GSC ESDO kregen rood voorgehouden. Het duel eindigde in 4-2.

ODB – sv Loosduinen

Aan de Albardastraat was sv Loosduinen ODB nipt de baas. In de tiende minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong door een treffer van Bart Ruwaard. Iets meer dan een kwartier later verdubbelde Erdi Cinar de score. Met de 0-2 stand werd ook de rust bereikt.

Vlak na de hervatting kwam ODB terug in het duel en in de 61e minuut volgde de gelijkmaker. Met nog dertien minuten te spelen werd het duel alsnog in het voordeel van sv Loosduinen beslist. Bart Ruwaard tekende voor de 2-3 eindstand voor de formatie van trainer Ronald Paats.

sv Houtwijk – sv Erasmus

In de eerste helft kon sv Houtwijk nog niet loskomen van tegenstander sv Erasmus. Op Sportpark Rijnveld zorgde Robbie Boere voor de 1-0. sv Erasmus kwam op gelijke hoogte na een treffer van Jabrane el Youssefi. In de tweede helft kon sv Houtwijk de winst pakken. Na twee treffers van Robbie Boere en een doelpunt van Mike Vermeulen sloot de thuisploeg het duel af met een 4-1 stand op het scorebord.

 

Lees verder