Derde Klasse A/B: BSC’68 naar ruime zege, Concordia langs DWO

BSC’68 debuteerde met een ruime overwinning op Zwammerdam in de derde klasse. Ook Graaf Willem II VAC was aan de winnende hand na de promotie. PGS/VOGEL kreeg met 3-2 klop. DWO moest haar meerdere erkennen in Concordia en Wilhelmus was te sterk voor Blauw-Zwart.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

Zwammerdam – BSC’68

In het eerste kwartier had Zwammerdam meer balbezit door veel druk te geven. Daarna ging BSC’68 beter voetballen en scoorde in korte tijd drie keer. Lijon Korving zorgde voor de 1-0 waarna Guido de Peinder verantwoordelijk was voor de tweede treffer. Jelle Verhoef bepaalde de ruststand op 3-0. Op het zware en gladde veld liet BSC’68 Zwammerdam meer aan de bal, maar de thuisclub kon geen kansen creëren. BSC’68 zag nog een aantal doelpogingen verloren gaan, waardoor de stand 3-0 bleef.

3e klasse B

DWO – Concordia

In een stroeve eerste helft zochten beide teams naar het initiatief. Beide teams kregen kansen, maar konden de bal niet in de touwen werken. In de rust wisselde de ploeg van Wesley Zandstra een aantal spelers en kreeg Concordia iets meer grip op de wedstrijd. Kansen werden gecreëerd, maar niet afgemaakt. Aan de andere kant zag DWO een bal van de lijn gehaald worden door goed werk van Ties Cieremans.  Uit een goede aanval kon Rens Sandell Concordia bij de tweede paal op 0-1 schieten. DWO ging nog enthousiast op zoek naar de gelijkmaker, maar in een hard duel werd een rode kaart opgelopen en bleef de stand uiteindelijk 0-1.

Blauw Zwart – Wilhelmus

In Wassenaar was Blauw-Zwart niet bij machte om het gedegradeerde Wilhelmus aan de zegekar te binden. Na een 0-1 voorsprong bij rust kwamen de Wespen na de thee op 0-2. Een eigen doelpunt van Wilhelmus leverde nog een 1-2 stand op, maar na de 1-3 was het duel gespeeld.

HMSH – DSVP

In Den Haag opende de thuisspelende club van trainer Faizel Soekhai met een knappe zege op DSVP. In de 36e minuut stelde Gokhan Topuz Joni Mateus in staat om de 1-0 aan te tekenen. Net na de doelwisseling viel de 2-0. Met een lob van vijfentwintig meter afstand verschalkte Hamza Chikhi (foto) de Pijnackers keeper. DSVP kwam acht minuten voor het eindsignaal nog wel terug tot 2-1, maar daar bleef het bij.

 

Lees verder