Tweede klasse D: Winst voor Westlandia na moeizame voorbereiding, Oliveo geen kind aan sc Monster

Oliveo opende de competitie met een daverende 6-2 overwinning op sc Monster. Westlandia (za) kende een moeizame voorbereiding op de competitie, maar leverde een prima prestatie af tegen het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek, dat met een 2-1 nederlaag de terugreis aanvaardde.

Tekst: Peter Petit

Westlandia (za) – Neptunus-Schiebroek

Westlandia kan terugkijken op een goede start in de sterke tweede klasse. Neptunus-Schiebroek werd met 2-1 aan de zegekar gebonden na een prima start, waarin de thuisploeg onder leiding van hoofdtrainer Theo Verbeek de nodige kansen creëerde. In de tiende minuut gaf Lars van den Berg een uitstekende voorzet, die echter net werd gemist door Jay Geeratz. Halverwege de eerste helft was het wel raak, na wederom een prima voorzet, ditmaal van Milo Wagner, goed bij de tweede paal binnengeschoten door Stefan Bron, die zijn 100e goal scoorde voor de zaterdag 1 van Westlandia.

Niet veel later stonden beide partijen echter alweer gelijk, nadat Jeilli Moreno van Neptunus-Schiebroek door de Westlandse defensie niets in de weg werd gelegd. Pal voor rust werden de Rotterdammers nog sterker, maar ook de thuisploeg kreeg de nodige kansen. Nadat een schot van Tim van der Voort namens Westlandia door de Rotterdamse goalie net naast werd gewerkt, ging de rust in met een gelijke stand: 1-1.

De thee had Milo Wagner kennelijk goed gedaan, want direct na de start van deel twee van dit duel produceerde hij wederom een prima voorzet, die dit keer wel door Jay Geeratz in een doelpunt werd verzilverd: 2-1. Niet veel later werd Stefan Bron goed vrijgespeeld, maar zijn schot op het doel kon nog net door de Rotterdamse sluitpost tot corner worden verwerkt. Verbeek koos vervolgens voor een dubbele wissel, Stefan Bron en Mike Vijverberg werden vervangen door Jari Lievaart en Donny van Ooijen. In de 72e minuut werd Jay Geeratz vervangen door Rens Grootscholten. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam Westlandia nog flink onder druk te staan, maar goalie Tim Janssen wist nog met een prima redding de gelijkmaker van de gasten te voorkomen. Een uitstekende en hoopgevende competitiestart van Westlandia, dat in aanloop naar een seizoen een moeizame voorbereiding kende.

Oliveo – sc Monster

De wedstrijd tussen Oliveo en sc Monster was nog geen minuut aan de gang of de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg stond al op het scorebord, dankzij Jeffrey Paanakker. Tien minuten later was het Noah Boer (foto) die de voorsprong vanaf de elfmeterstip, na een overtreding op Bob Ruigrok, verdubbelde. Na de 2-1 van sc Monster door Jordi van Maanen was het Ruigrok die vlak voor rust het verschil weer op twee goals bracht. Ruststand dus 3-1 voor de thuisploeg onder leiding voor trainer Willem van der Smit.

Meteen na de rust kwam sc Monster weer dichterbij. Ruben de Groot scoorde uit een corner. Na knap voorbereidend werk van wederom Ruigrok, scoorde Nick Toussaint de 4-2 en toen was het gedaan met de tegenstand van de ploeg uit Monster. Max Huurman schoot in de 68e minuut de 5-2 achter de goalie van Monster, Noah Boer bepaalde met zijn tweede treffer, een schot van randje zestien, de eindstand op 6-2.

Lees verder