Tweede klasse C: SVC’08 gaat kopje onder in Alphen

Na een bevredigende voorbereiding reisde SVC’08 met vertrouwen af naar Alphen aan den Rijn voor de eerste competitiewedstrijd tegen Alphia. Helaas verliep het eerste competitieoptreden teleurstellend voor de ploeg van Michael Ros en droop SVC’08 uiteindelijk af met een gevoelige nederlaag: 4-2.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Zoals gezegd begon SVC’08 met vertrouwen aan de wedstrijd en had in de beginfase het betere van het spel, al kwam het niet tot echte doelrijpe kansen. Maar al snel bleek Alphia een tegenstander met een speelstijl, waar SVC’08 door de jaren heen moeite mee heeft. Achterin en op het middenveld resoluut in de duels en met snelle gevaarlijke spitsen goed in de omschakeling zijn de ingrediënten van het spel van de ploeg uit Alphen.

Na negen minuten werd dit al zichtbaar, een snelle aanval werd afgerond door linkerspits Bryan de Bruin (1-0) en twee minuten later was het dezelfde speler die met een hard schot opnieuw gevaarlijk was. Alphia was nadat het op voorsprong was gekomen de betere ploeg. Het grote verschil met SVC’08 is, dat de spitsen van de oranjehemden altijd in de loop worden aangespeeld en gelijk voor een gevaarlijke voorzetting zorgen, iets wat bij SVC’08 niet het geval is. In de zeventiende minuut was het de balvaardige rechterspits Marvan Fennick, die van rechts de bal naar de linkerbovenhoek stuurde, maar doelman Joshua Roos was paraat en keerde de bal. Zo bleef SVC’08 in de wedstrijd en was de wedstrijd redelijk in evenwicht. In de zesendertigste minuut kwam SVC’08 zelfs langszij. Een voorzet van Thomas Hughes kon door de geheel vrijstaande Coen Soonieus worden ingekopt: 1-1.

En vijf minuten later had SVC’08 zelfs op voorsprong kunnen komen. Vanaf de linkerflank stuurde Jordy de Bruin diagonaal naar Tristan Dufour die de bal direct uit de lucht op goal schoot, maar keeper Perry van Cassel redde bekwaam. Zo brak de rust aan met een gelijke stand wat een goede weergave was van het spelbeeld en vertrouwen gaf voor de tweede helft.

Maar vlak na rust bracht SVC’08 zichzelf in de problemen. Slordig balverlies van achteruit leidde tot balbezit voor Alphia en een geblokt schot op doel belandde voor de voeten van Marwan Fennich, die de bal van randje strafschopgebied hard inschoot: 2-1. Zo liep SVC’08 dus al snel weer achter de feiten. Alphia kon het spel gaan spelen dat die ploeg het beste ligt, compact verdedigen en in de omschakeling de snelle spitsen bedienen. In de zevenenvijftigste minuut had dit succes. Middenvelder Donovan Oliviera werd door het centrum weggestuurd en had na twijfel tussen doelman Roos en verdediger Nathan Martina wie de bal moest verdedigen, geen moeite om de stand naar 3-1 te tillen. Trainer Michael Ros probeerde het tij nog te keren door Sherdinant Michel, Norvin Mercera en Bart Markering in de ploeg te brengen.

Dit leidde in de zevenenzeventigste minuut bijna tot de aansluitingstreffer, maar Norvin Mercera schoot van dichtbij over. Ook Patrick Bos werd naar voren gestuurd om nog wat te forceren. Hierdoor ontstond er echter nog meer ruimte voor de gevaarlijke tegenstoot van Alphia wat in de drieëntachtigste minuut leidde tot de definitieve doodsteek. Spits Daan van Leeuwen mocht alleen op doelman Joshua Roos afgaan, nadat de buitenspelval niet op tijd dichtklapte: 4-1. In de toegekende blessuretijd gaf Sherdinant Michel de stand een iets beter aanzicht voor SVC’08 door bal achter doelman van Cassel te koppen: 4-2. Desalniettemin een teleurstellende middag voor SVC’08, dat volgende week tegen het sterk geachte VUC uit een ander vaatje zal moeten tappen om tot succes te komen.

 

 

Lees verder