Tweede klasse C: Overtuigende competitiestart VUC met twee treffers van Meinema

VUC is de competitie in de tweede klasse C begonnen met een overtuigende zege op Kagia: 2-0. Alleen duurde het even voordat de bevrijdende doelpunten werden gemaakt.

Foto’s: Bert Tielemans

In het bekertoernooi werd al duidelijk dat VUC dit seizoen vol ambitie zit. Dat ondervond zaterdag ook de eerste tegenstander in de competitie, Kagia, dat een oppermachtige thuisploeg tegenover zich kreeg. Het enige dat VUC lange tijd naliet, was scoren. Er werd nogal slordig met de kansen omgegaan en Kagia-keeper Wijsman verrichtte een paar uitstekende reddingen.

Bovendien verzuimde arbiter Blaak de ploeg van trainer Rob de Lange na een klein half uur een strafschop toe te kennen. Rechtsachter Roy Speelman, één van de betere spelers bij VUC, werd onderuitgehaald, de scheidsrechter kende de voordeelregel toe, maar nadat de kopbal van Brent Biesheuvel van de lijn werd gehaald, had Blaak alsnog naar de stip moeten wijzen.

Omdat een treffer uitbleef, sloop er enige twijfel in de hoofden van de VUC’ers. Gaan we die verdiende overwinning wel halen? Terwijl Kagia af en toe met uitvallen niet ongevaarlijk was. Zo had De Bruijn vlak na rust een heel vrije schietkans, maar ranselde VUC-doelman Nick Hasper het schot uit zijn doel. Even daarvoor was er bij Kagia weer een bal van de lijn gehaald, na een inzet van Roderick Meinema die een voorzet kreeg van de snelle Andani Ollie, na rust invaller voor de met een ribblessure uitgevallen Brent Biesheuvel.

Tot opluchting van heel VUC schoot Roderick Meinema na 67 minuten eindelijk wel raak, na een pass van Frank de Lange. Hij verraste de doelman met een schuiver in de verre hoek. Hetzelfde duo was er verantwoordelijk voor dat de thuisploeg na zeven minuten de marge op twee bracht. Wederom bediende De Lange Meinema, die zich op handige wijze vrij wist te spelen. In de bekercompetitie had de van VELO overgekomen aanvaller al aangetoond in vorm te zijn. Bijna bracht Kagia de spanning in de wedstrijd nog heel even terug, maar invaller Bloem raakte twee minuten voor tijd ‘slechts’ de lat.

Zo eindigde het duel aan Het Kleine Loo in 2-0 voor de thuisploeg en kon VUC tevreden zijn met deze succesvolle competitiestart. Zaterdag speelt het elftal van Rob de Lange in Wassenaar bij SVC’08.

 

Lees verder