Eerste klasse C: Forum Sport kent uitstekende start van competitie

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor gastheer Forum Sport was tegen sv Nootdorp. Een streekderby, die de afgelopen jaren veel spektakel bracht. Veel nieuwsgierige toeschouwers op sportpak ’t Loo in Voorburg die, ondanks de fikse regenbuien, vooral benieuwd waren hoe beide clubs zouden starten.

Tekst: Jean Nederlof      |      Foto’s: Sander de Hollander

De eerste helft was voor beide ploegen vooral aftasten. Forum Sport was wat aanvallender ingesteld dan sv Nootdorp, dat vooral controlerend speelde. En al was Forum Sport de wat betere ploeg, echt gevaarlijk werd het niet. De gevaarlijkste speler bij Forum Sport was de centrumspits Pjer Bom. Hij werd twee keer vrijgespeeld op de rand van de zestienmeter, maar zijn schoten troffen geen doel. Verder hadden beide doelmannen weinig te doen. De wedstrijd kwam niet echt los.

Na de rust wel. Het was Forum Sport, dat sv Nootdorp achteruit drong. De bezoekers ‘parkeerden de bus’ voor eigen doel en hoopten, net zoals de eerste helft, de nul te houden. Dat lukte maar vijf minuten. In de vijftigste minuut wist Hayden Bergen de score te openen: 1-0. In de 63e minuut bracht Forum Sport-trainer Bas Steffens Haitam el Marid in voor Soufinae Marfouk. Met de komst van Haitam el Marid werd Forum Sport gevaarlijker. Hij was eigenlijk de ontbrekende schakel die al na zes minuten na zijn entree de 2-0 binnenschoot. Een strakke voorzet van Pjer Bom werd beheerst binnengeschoten.

Een paar minuten later een penalty voor Forum Sport. Ook deze buitenkans werd door Haitam El Marid benut: 3-0. De wedstrijd was gespeeld. sv Nootdorp wilde wel maar had geen stootkracht. De centrale verdediger Petr LoMonaco kon twee keer gevaarlijk inkoppen, maar keeper Petter van Pruijssen bleek ook zaterdag een betrouwbare sluitpost voor de Voorburgers. Een verdiende overwinning voor Forum Sport in een sportief duel, dat prima geleid werd door scheidrechter Tijs Gommans.

Aanstaande zaterdag speelt Forum Sport uit bij VELO en ontvangt sv Nootdorp TAC’90.

 

 

 

Lees verder