Vierde Divisie: RKAVV op karakter langs RVVH

RKAVV ging op bezoek bij RVVH in Ridderkerk en nam – na het teleurstellende resultaat van vorig weekend – nu de punten verdiend mee terug naar Leidschendam door doelpunten van Yani Bouras en Tom Plezier.

Tekst: Do Horta

RKAVV startte afwachtend en liet RVVH het spel maken, waarbij de gastheren een aantal keer dreigend voor het doel van RKAVV kwamen. Hierna namen de mannen van trainer Peter Klomp het heft in handen resulterend in twee kansen voor Tom Plezier en Xavier Akinrinbola. Het veldoverwicht van RKAVV hield aan en in de zeventiende minuut scoorde Yani Bouras (foto) hard de bal in de kruising na een scrimmage voor het doel: 0-1.  Hierna controleerde RKAVV de wedstrijd zonder echt in de problemen te komen.

Ruimte

RVVH begon sterker aan de tweede helft en verprutste een grote kans door vanaf dichtbij hoog over te schieten. RKAVV herpakte zich weer en maakte gebruik van de ruimte die RVVH gaf om de gelijkmaker te forceren. Tom Plezier pikte de bal op vanaf rechts en dankzij goede loopacties van zijn medespelers kon Tom Plezier de bal onhoudbaar over de keeper schieten: 0-2. RVVH probeerde het hierna nog wel, echter tot echte kansen leidde dit niet. Een kwartier voor tijd kreeg RKAVV een enorme kans, die verprutst werd door Tom Plezier en hierna Yani Bouras. Vlak voor tijd scoorde Wessel Verhaar nog de 1-2.

Met deze overwinning is RKAVV weer medekoploper samen met Poortugaal en Zwaluwen Vlaardingen, de laatste ploeg komt volgende week op bezoek aan de Kastelenring in Leidschendam.

 

Lees verder