Tweede Divisie: Winst Scheveningen met rood randje

Na de eclatante overwinning van vorig weekend op De Treffers mocht Scheveningen weer een driepunter bijschrijven. Op het veld van Excelsior Maassluis werd Jong Sparta met 1-2 geklopt. Tegenslag was de directe rode kaart voor Lex Immers in de blessuretijd.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen startte voortvarend en kreeg al gelijk een kans op de 0-1. Een voorzet van Jordy Strooker werd niet helemaal goed verwerkt door Kylen Reitmaier, waardoor Virgel Tjin-Asjoe kon uithalen, maar zijn schot ging ruim voorlangs. In de vijfde minuut een tegenvaller voor Scheveningen, want de bal ging op de stip na een overtreding van Kevin Gómez-Niëto op Pedro Aleman. De door Mehmet Yüksel genomen strafschop werd echter keurig gestopt door Sven van der Maaten.

Geduldig

In het vervolg van het duel had Jong Sparta veel de bal en Scheveningen wachtte geduldig af. Yüksel krulde nog een bal uit een vrije trap over het doel van Van der Maaten. In de 27e minuut kreeg Scheveningen een pingel te nemen. Gómez-Niëto die eerst een pingel veroorzaakte, verdiende er nu zelf één. Oud-Spartaan Delano Gouda (foto) maakte geen fout en stuurde doelman Reitmaier de verkeerde hoek in: 0-1. Bijna was het ook nog 0-2 negen minuten voor rust, maar de door Tjin-Ashoe teruggelegde en door Mitchell de Vlugt ingeschoten bal werd knap door Reitmaier gepakt. In plaats van 0-2 werd het voor de pauze nog 1-1. Jay den Haan schoot de bal op aangeven van Jorn Triep hard in de kruising: 1-1. Bijna had Scheveningen opnieuw een voorsprong genomen. Ian van Baalen verraste doelman Kylan Reitmaier met een vrije trap in de korte hoek. De bal ging op de paal en in de scrimmage kreeg Scheveningen de bal niet over de Sparta-doellijn.

Afstandsschot

Na rust kwam bij Scheveningen voor Robert van Koetsveld Lex Immers in de ploeg. Aan Sparta-zijde Bob Roodenburg voor Max de Ligt. Weer een sterke start van de ploeg van trainer John Blok, want binnen drie minuten gaf het scorebord de 1-2 aan. Het afstandsschot van Gómez-Niëto leek van richting te worden veranderd, waardoor Reitmaier kansloos was. Vlak daarna had Jorn Triep namens Jong Sparta de gelijkmaker op zijn schoen. Op aangeven van Yüksel schoot de middenvelder echter recht op doelman Van der Maaten af. Na een uur een nieuwe kans voor Triep, als hij met een gelukje de bal mee krijgt. Ditmaal zat er meer overtuiging in het schot van Triep, maar Van der Maaten was paraat.

Kansen

Bij Scheveningen kregen Ian van Baalen en Mitchell de Vlugt de gele kaart voorgehouden. Een nieuwe mogelijkheid voor Jong Sparta na een schitterende steekpass op de ingevallen Dean Zandbergen. De spits schoot echter rakelings naast. Aan de andere kant dook Delano Gouda plots op voor de neus van Reitmaier, maar oog in oog met de doelman schoot de Scheveningse aanvaller een paar meter naast. Negen minuten voor tijd had Taygeorni Elvilla het duel in het slot kunnen gooien. Hij mocht alleen op het Sparta-doel afgaan, wachtte te lang, waarna Reitmaier handelend kon optreden. Vianello was namens Jong Sparta nog dicht bij de gelijkmaker, maar Van der Maaten tikte zijn schot uit de hoek.

De extra tijd begon met een tegenvaller, want Lex Immers werd met een directe rode kaart van het veld gezonden vanwege een overtreding. Jong Sparta zag geen kans meer aan de 1-2 stand nog iets te doen, zodat de drie punten meegingen aar Houtrust.

 

Lees verder