Derde Divisie: Quick beleeft fijne uitbeurt bij OJC Rosmalen

Dit seizoen moet Quick ook enkele wedstrijden op de zaterdag spelen in de Derde Divisie, zoals dit weekend op het traditionele etenstijdstip bij OJC Rosmalen. De ambitieuze Brabanders waren niet tevreden over de seizoenstart, terwijl de Haantjes traditioneel als diesel aan de competitie beginnen. De aanwezige toeschouwers zagen een wedstrijd waarin de gastheren weinig potten konden breken, terwijl de Haantjes sterk voor de dag kwamen en verdiend wonnen.

Tekst: Marcel de Kler

In de openingsfase zag het er allemaal nog goed uit voor OJC Rosmalen. Quick werd met hoge druk vastgezet en Quick had moeite om in haar vertrouwde spel te komen. Aan de bal was het bij de gastheren echter te slordig om het de Haantjes echt moeilijk te maken. Met name over de rechterkant bleken de Brabanders dreigend, maar verder dan een bal vlak voorlangs het doel van de vervangende doelman Jesper Hegie (Patrick Zunderdorp was geblesseerd) kwamen ze niet.

Vizier

Het was wel mooi om te zien dat de jonge Haagse ploeg hier niet van onder de indruk leek te zijn en haar spel aanpaste op de speelwijze van OJC Rosmalen. In plaats van opbouwen werd nu veelvuldig de lange bal gehanteerd en dit leverde behoorlijke dreiging op. Quick kreeg in deze fase een drietal grote kansen, waarbij met name Thomas van Haaften (foto) en Alexander Verhagen de la Fuente hun vizier niet scherp genoeg hadden afgericht. De gastheren hadden hier duidelijk niet op gerekend en pasten op hun beurt hun eigen speelstijl aan en gingen meer naar achteren leunen.

Boost

Ook nu had de Haagse ploeg weer een antwoord op de herziene speelstijl en zo werd het schaken tussen twee grootmeesters van trainers. Na ruim een half uur spelen kon Quick weer vertrouwd en verzorgd voetbal als basis gebruiken voor het creëren van kansen. De druk werd opgevoerd en al snel kon Quick juichen. Uit een hoekschop kon Enzo Huntink de bal bij de tweede paal binnenkoppen en zo Quick op een 0-1 voorsprong zetten. Een verdiende voorsprong en uiteraard een boost voor het zelfvertrouwen.

Springveren

Dit bleek echter een opmaat naar meer te zijn, want in de tien minuten tot de rust vielen er nog twee treffers. OJC Rosmalen kon er af en toe ook nog goed uitkomen en kreeg ook een hoekschop. Uit een goed ingestudeerde variant wist Daan van Tooren uiteindelijk doelman Hegie kansloos te laten voor de gelijkmaker na 42 minuten spelen: 1-1. Op slag van rust kon Quick toch met een heerlijk gevoel naar de kleedkamers, want Thomas van Haaften leek over springveren in zijn schoenen te beschikken. Uit een vrije trap van de zijkant timede hij perfect, sprong enorm hoog en kopte de bal vlak voor de handen van de Brabantse doelman het doel in voor de 1-2.

Recept

Trainer Paul van der Zwaan kon tevreden zijn, maar hamerde er wel op dat de wedstrijd nog niet over was. Hij had zijn mannen echter wel het juiste recept meegegeven voor een heerlijke tweede helft. Blakend van zelfvertrouwen, maar nimmer arrogant, speelde Quick een uitstekend tweede bedrijf. OJC Rosmalen kwam er eigenlijk niet echt meer aan te pas en de Haantjes controleerden de wedstrijd. Optisch wellicht niet, want OJC had in delen wel meer balbezit, maar wist geen bres in de sterke Haagse defensie te vinden. Het grote gevaar kwam dan ook duidelijk van de Haantjes, die er steeds dreigender uitkwamen en het wachten was op de beslissing.

Lobje

Het duurde uiteindelijk nog redelijk lang, maar vlak voor het ingaan van het Haags Kwartiertje werd de wedstrijd ontdaan van alle spanning. Rachid Bouyaouzan had het overzicht in een snelle omschakeling en bediende Ricky van Mierlo op maat. Alleen richting de doelman bleef de spits ijzig kalm en met een bekeken lobje liet hij de doelman kansloos voor de 1-3. De Brabanders voelden dat er niets meer in zat en daar nam de frustratie toe. Al snel kreeg Mouad Hassan zijn tweede gele kaart voor praten, waardoor hij zijn ploeg met tien man achterliet.

Goed  gevoel

In de laatste tien minuten kwamen de Haantjes dan ook niet meer in gevaar en kregen zij zelf ook nog kansen op een grotere uitslag. Thomas van Haaften wist uiteindelijk zijn tweede treffer van de avond te maken door een hoekschop tegen de touwen te koppen voor de 1-4. Hiermee wist Quick bij het laatste fluitsignaal dat het een goede wedstrijd ditmaal wel heeft beloond met drie punten. Hierdoor klimt Quick op de ranglijst, al zegt dit nog weinig na slechts 6 van de 34 wedstrijden. Toch zal Quick met een goed gevoel toe kunnen leven naar volgende week zondag, als runner-up Gemert op bezoek komt.

Lees verder