Vierde Divisie: DSO behaalt eerste overwinning bij HBS

In speelronde vijf moest HBS in eigen huis het opnemen tegen het gepromoveerde DSO uit Zoetermeer. Op papier leek dit een gemakkelijke wedstrijd voor HBS, omdat DSO nog niet de smaak van een overwinning had geproefd. Na negentig minuten kon DSO tevreden met een overwinning huiswaarts keren.

Tekst: John Carlier       |   Foto’s: Aad van der Knaap

De start van de wedstrijd was veelbelovend voor HBS, want in de vierde minuut werd er al een corner geforceerd, maar zonder resultaat. Enkele minuten later was het DSO, dat kans zag om het de verdediging van HBS erg lastig te maken. HBS zag geen mogelijkheid om het spel te maken, waardoor DSO steeds beter in de wedstrijd kwam. Ondanks dit gegeven was het toch HBS dat in de achtentwintigste minuut voor het eerste gevaar zorgde. Jedsel Markes kreeg op aangeven van Matthieu van den Assem de mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal ging net over. Het was een speldenprikje van HBS, want daarna zag het tot aan de rust geen kans meer om gevaarlijk te worden.

Het was DSO dat volledig het initiatief in handen nam en ook kans zag om twee keer te scoren voor de rust. Het was in de achtendertigste minuut Delano Rooij die in het strafschopgebied ten val werd gebracht, waardoor de goed fluitende scheidsrechter Raymond Meilink resoluut naar de penaltystip wees en Noah  Quintin Abid de gele kaart kreeg voorgehouden. Geert Koren mocht de penalty nemen en scoorde ondanks het feit dat Luc Vurens naar de goede hoek dook: 0-1.

Op dat moment zeker een verdiende voorsprong voor DSO.  Deze score gaf de bezoekers wel vleugels en ze zagen zelfs kans om deze stand in de drieënveertigste minuut te verhogen naar 0-2. Het was weer Delano de Rooij die door de verdediging kon lopen zonder dat hij werd aangevallen. Wellicht dat deze stand voor trainer Ekrem Kahya aanleiding was om in de rust aan te geven waar het fout ging.

HBS begon fel aan de tweede helft en liet zeker zien geen genoegen te nemen met deze achterstand. Wellicht enigszins gefrustreerd door deze stand liep Jedsel Markes al in de vijftigste minuut tegen een rode kaart op. Hij maakte op het middenveld een volkomen onnodige overtreding, waarbij de scheidsrechter resoluut rood trok. Ondanks het feit dat HBS met tien man verder moest, zag het toch kans om het initiatief te behouden. Dit resulteerde in de vijfenvijftigste minuut in een penalty. Fabian Hilpert ging alleen op de keeper af en werd op het laatste moment in het strafschopgebied ten val gebracht. Jimmy Roberti mocht aanleggen om de aansluitingstreffer te maken. Sven Wolsheimer ging naar de goede hoek en stopte de zwak genomen penalty. De assistent-scheidsrechter stak onmiddellijk de vlag omhoog en ging met de scheidsrechter in gesprek. De keeper maakte te snel een beweging, waardoor de penalty moest worden overgenomen. Noah Quintin Abid mocht het opnieuw proberen, maar zijn schot ging hoog over.

Na deze missers bracht HBS twee verse krachten in en liet duidelijk zien geen genoegen te nemen met deze stand. Maar ondanks het feit dat HBS sterker was, zag DSO toch kans om twee corners achter elkaar te forceren. Na deze corners was het eigenlijk over met DSO en moest het zich hoofdzakelijk bezighouden met verdedigen. Trainer Ekrem Kahya bracht Sem Reuser in het veld voor de geblesseerde Sieb Verheul. Dit was duidelijk een verbetering voor de aanval, want hij liet zich onmiddellijk gelden met een schot dat net naast ging. Door de aanvalsdrift van HBS kon de aansluitingstreffer niet uitblijven. Het was de goed spelende Sem Reuser die hiervoor zorgde. Zijn schot was voor Sven Wolsheimer onhoudbaar. Met deze 1-2 stand en de aanvalsdrift was er nog perspectief voor de gelijkmaker. Maar deze kwam er niet meer voor HBS.

Wel werden er in het slot van de wedstrijd nog twee gele kaarten aan DSO-spelers getoond en één aan HBS. In de extra tijd viel nog bijna de 2-2. Een afstandsschot van Sem Reuser ging net naast. Een teleurstellend resultaat voor HBS (de derde nederlaag op rij) en voor DSO een eerste overwinning die niet alleen leidt tot het verlaten van de onderste plaats, maar ook een stimulans betekent voor de volgende wedstrijden.

Lees verder