Vrouwen 3G: Monsterzege ADO Den Haag 2, sv Den Hoorn en Lyra in evenwicht

In Zoetermeer schoof ADO Den Haag VR2 met groot gemak DSO aan de kant. Die Haghe was niet opgewassen tegen DSVP 2. Ook KMD stond met lege handen na het duel met Berkel 2. Uit het duel tussen sv Den Hoorn en Lyra kwam geen winnaar voort en ook FC ’s-Gravenzande hield een punt over aan de wedstrijd met Zwaluwen.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse G

DSO VR – ADO Den Haag VR2

Het tweede vrouwenteam van ADO Den Haag is waarschijnlijk een maatje te groot voor de tegenstanders. Tegen DSO was het duel voor rust al beslist. Sienna in ’t Veld (2x), Isabella Pieters, Amy Dekkers, Inge van Lenthe en Emily Nahon (strafschop) schoten al een half dozijn treffers binnen in de eerste helft. Na de doelwisseling waren Pieters (3x) en In ’t Veld (2x) opnieuw trefzeker en konden ook Moira Boosman en Lotte Vermeulen het net vinden: 0-13.

KMD VR – Berkel VR2

De Wateringse vrouwen hadden een goede start en namen tot twee keer toe de leiding in het duel. Micky Mooiman (1-0) en Jana van Oudheusden (2-1) scoorden de doelpunten. Berkel nam de controle over en kwam nog voor de rust op een beslissende 2-5 voorsprong. Na de thee zorgde Elina van der Geest nog voor een 3-5 stand. Berkel had het laatste woord en zorgde voor een 3-6 eindstand.

sv Den Hoorn VR – Lyra VR 

Al na vier minuten kwam sv Den Hoorn op voorsprong. Op aangeven van Ashely Sintniklaas scoorde Izara Dijkxhoorn. Lyra rechtte de rug en kreeg een aantal mogelijkheden. Na 24 minuten werd de bal diep gespeeld op rechtsbuiten Lisanne van den Berg, die de bal direct doorspeelde. De goed meegelopen Nikki van den Bos kon de 1-1 in de touwen schieten. Acht minuten in de tweede helft was opnieuw Dijkxhoorn trefzeker en had sv Den Hoorn weer een voorsprong te pakken. Nikki van den Bos was tien minuten later verantwoordelijk voor de 2-2 door de bal over de keepster van sv Den Hoorn in het doel te plaatsen. Beide teams gingen op zoek naar de winnende treffer, maar er werd niet meer gescoord.

Zwaluwen VR – FC ‘s Gravenzande VR

In het uitduel in Vlaardingen kwamen in de vijfde minuut de Westlandse vrouwen op een 0-1 voorsprong door een treffer van Irene van der Hout. De thuisploeg kwam nog voor de rust op gelijke hoogte en in de 1-1 stand kwam na de thee geen verandering meer.

DSVP VR2 – Die Haghe VR

Na een 0-0 ruststand miste Die Haghe in de tweede helft een enorme kans voor open doel. DSVP VR2 sloeg daarna twee keer toe binnen een kwartier. De ploeg uit Pijnacker was ook de betere ploeg. Die Haghe kwam nog wel terug tot 2-1 door een treffer van Simone Beijes, maar daar bleef het bij.

Lees verder