O23 3D-3E: FC Skillz wint Haags onderonsje, derde zege voor Verburch

FC Skillz en Verburch volgen koploper RIjnsburgse Boys op de voet. FC Skillz schoof HVV aan de kant en Verburch won nipt van Wilhelmus. FC ’s-Gravenzande was niet bij machte om de lijstaanvoerder een nederlaag toe te brengen. RKDEO is nog steeds puntloos na de nederlaag bij Blijdorp.

Tekst: Roland van der Linden

3e divisie D

Rijnsburgse Boys O23 – FC ‘s Gravenzande O23  

Tegen het sterke Rijnsburgse Boys, dat vorig seizoen al haar veertien duels in de voorjaarscompetitie won in de vierde divisie, konden de Westlanders geen vuist maken. Na een 2-0 ruststand kwam een 5-1 eindstand op het scorebord. Yuri Dijkman nam de enige treffer van de bezoekende ploeg van trainer Davy van Vliet voor zijn rekening.

HVV O23 – FC Skillz O23

In de eerste helft bleven de toeschouwers verstoken van doelpunten. Na de doelwisseling ging het hard. Binnen 25 minuten kon FC Skillz vier keer het doel vinden. In de 48e minuut schoot Efe Biyik de 0-1 op het bord. Op aangeven van Sayfedinne Douiri schoot Kevin Adebesin (foto) in de 59e minuut de 0-2 binnen en hij was vier minuten later ook verantwoordelijk voor 0-3. Ayoub Ajandaf bepaalde de eindstand even later op de 0-4.

Wilhelmus O23- Verburch O23

De Poeldijkers waren in Voorburg net de betere ploeg. Na een 0-1 ruststand werd de wedstrijd afgesloten met een 2-3 eindstand op het scorebord. Jamiel Thahiri was succesvol in de afwerking voor rust en na de thee zorgde Daniel Verseput voor de 0-2. Wilhelmus kwam door twee treffers volledig terug in het duel, maar zag Verburch in de 85e minuut alsnog de winst pakken. Opnieuw was Verseput de maker van het doelpunt: 2-3.

TAC’90 O23 – VVSB O23

TAC’90 kon ook haar vierde duel niet in winst omzetten. Het duel met VVSB eindigde in een 1-4 nederlaag. Bij een 0-2 achterstand scoorde Abdel el Ousrouti namens TAC’90 de enige Haagse treffer.

 O23 3e divisie E

Blijdorp O23 – RKDEO O23

Voor RKDEO eindigde ook het duel in Rotterdam in een nederlaag. De Nootdorpers gingen met 5-3 onderuit en zijn na vier wedstrijden nog steeds puntloos.

Lees verder