O23 2A-2B: sv Den Hoorn verslaat koploper, Quick wint van Forum Sport

In 2A kwam RKAVV een gelijkspel overeen met Jodan Boys. Graaf Willem II VAC wacht nog op de eerste overwinning na de nederlaag tegen XerxesDZB. Quick won het spannende duel van Forum Sport. sv Den Hoorn was te sterk voor Spijkenisse, dat nog geen punten had verloren. VELO pakte een punt in het uitduel bij TOGB.

Tekst: Roland van der Linden

2e divisie A

Jodan Boys O23 – RKAVV O23    

De Leidschendammers hielden aan het uitduel bij Jodan Boys een punt over. Na negentig minuten spelen gaf het scorebord een 1-1 stand aan. RKAVV staat nu met zeven punten uit vier duels op een vierde plaats.

2e divisie B

Forum Sport O23 – Quick (H) O23

In een drukbezocht duel startte Forum Sport veelbelovend. Quick was dreigend, maar de Voorburgse defensie bood goed weerstand. Na tien minuten spelen kwam Quick toch op voorsprong. Op aangeven van Younes Chourak schoot Ted Kuijt de 0-1 op het bord. Kort daarna stond na een corner de organisatie van Forum Sport niet goed en kon Benjamin Boers de 0-2 aantekenen. Daarna pakte de thuisclub de draad weer op en scoorde Emir Kurt na een heel mooi uitgespeelde opbouw van achter uit de 1-2. Forum Sport werd dreigender, maar Juan Sebastián, Navia Romero, Ayoub El Yaagoubi en Mouad Zibouh wisten de kansen niet af te maken. In de tweede helft bleven de treffers uit, waardoor Quick met een 1-2 zege huiswaarts keerde.

Graaf Willem II VAC O23 – XerxesDZB O23

Op de Roggewoning kende Graaf Willem II-VAC een slecht debuut in de tweede klasse. Op eigen veld bleek het Xerxes DZB O23 de betere ploeg. Na een 0-2 ruststand eindige het duel in 0-4 overwinning voor de bezoekers.

sv Den Hoorn O23 – Spijkenisse O23

Op eigen veld boekte sv Den Hoorn een knap resultaat tegen koploper Spijkenisse. Na een 0-0 ruststand won de ploeg uit Midden-Delfland de wedstrijd met 2-0. Beide doelpunten werden gescoord door Guy van Wely.

TOGB O23 – VELO O23 

In de openingsfase was VELO de bovenliggende partij. Merlan Donders leek in de tweede minuut te scoren, maar de assistent-scheidsrechter gaf buitenspel aan. Na tien minuten nam TOGB het spel over en de thuisploeg kwam uit een mooie aanval op een verdiende voorsprong. TOGB bleef daarna veel sterker en VELO was zoekende, maar hield stand tot aan de rust. In de tweede helft was VELO strijdvaardiger en won meer duels. In de zestigste minuut torende Casper Blonk (foto) boven de verdediging van TOGB uit en kopte hard uit een corner de 1-1 binnen. De thuisploeg leek even van slag en moest in de achteruit. Tot op het laatste moment bleef het spannend, maar de stand bleef 1-1.

Lees verder