Tweede klas D: DHC verzuimt te scoren tegen Nieuwerkerk

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024 in het Stadion aan de Delftse Brasserskade ging tussen DHC en Nieuwerkerk. Ondanks de voorafgaand aan de wedstrijd veelvuldig vallende regen, waren behoorlijk wat toeschouwers nieuwsgierig hoe de seizoensopening zou gaan verlopen voor de Delftse ploeg.

Tekst: Wicher Schreuders     |       Foto’s: Franca Dobbe

De groen-zwarten begonnen enthousiast en met heel aardig voetbal aan de wedstrijd. Ze speelden grotendeels op de andere helft, waarbij Nieuwerkerk zich aanvankelijk moest beperken tot verdedigend werk. De duels waren soms wel eens wat stevig, maar over het algemeen was het een sportieve wedstrijd, maar wel vol passie en strijd. Scheidsrechter Ruben de Groot (Berkel) stelde zijn grenzen en kon uiteindelijk volstaan met twee gele kaarten voor de bezoekers. DHC kreeg via goed voetbal tal van kansen, maar eenmaal aangekomen bij het strafschopgebied ontbrak de precisie. De doelpogingen binnen de palen waren zeer beperkt. Na ruim een half uur spelen kwam de beste kans voor de thuisclub, maar de inzet van aanvoerder Giovalli Serbony belandde op de paal. In de eindfase van de eerste helft kwam Nieuwerkerk enkele keren bij het DHC-doel, maar de groen-zwarte verdediging kwam hierbij niet echt in gevaar.

Na de doelwisseling was de wedstrijd meer in evenwicht dan in het eerste gedeelte. Nu waren er kansen over en weer, maar aan beide kanten ontbrak het aan afmakers. Halverwege de tweede helft werd de opkomende DHC-verdediger Brahim Karoumi binnen het vijandelijke strafschopgebied tegen de grond gewerkt, maar arbiter De Groot wuifde de claim om een strafschop weg. Kort hierna werd een goed schot van invaller Quinten van Zweden een prooi voor Nieuwerkerk-goalie Finn Koudijs. Wonderlijk genoeg kreeg aan de andere kant Nieuwerkerk na tachtig minuten de allerbeste kans op een doelpunt, toen scheidsrechter De Groot een overtreding van een DHC-verdediger naar de stip deed wezen. De inzet vanaf elf meter van Nieuwerkerk-aanvoerder Stefan van der Vlegel was echter zodanig dat DHC-doelman Oussama Zayzaoui de bal klemvast kon pakken. In de slotfase werd aan de andere kant een kopbal van DHC-invaller Sinan Ocal een prooi voor Nieuwerkerk-doelman Koudijs. Daarmee kwam het eindsignaal met 0-0.

Het publiek had een heel aardige wedstrijd gezien, waarin door beide teams om de overwinning werd gestreden, maar het aan de afwerking ontbrak. De man aan het scorebord had hiermee een rustige middag. Het seizoen is begonnen.

 

 

Lees verder